Foto: Shutterstock
Marts ir īstais laiks, kad sarosīties visiem dārzkopjiem, jo tūliņ jau pie durvīm klauvē rosīgā dārzu darbu sezona. Kamēr vieni jau paspējuši sasēt februārī paprikas un tomātus, citi prāto par gurķu sēju. Lūk, vērtīga informācija par gurķu dēstiem.

Piekritīsiet, ka dārzs nav iedomājams bez kraukšķīgiem gurķīšiem, kas izloloti pašu rokām, nemaz nerunājot par pirmajiem mazsālītajiem gurķiem vasarā, kas maltītēs aiziet uz urrā!

"Tavs Dārzs" šoreiz ir apkopojis gan vērtīgus kolekcionāres stāstus par gurķu sēju, gan arī dalījies pašmāju pieredzes stāstā par gurķu audzēšanu iekštelpās, jo tā pie gurķiem var tikt krietni ātrāk – vasaru nevajadzēs gaidīt! Padomu izlasē varēsi izlasīt ne tikai ieteikumus par to, kad ir labākais laiks gurķu sējai, bet arī varēsi izlasīt, kas ir vispiemērotākā augsne gurķiem, cik dziļi sēklas ir jāstāda augsnē, kāda temperatūra telpās ir jānodrošina, kā arī citus nozīmīgus jautājumus par gurķu sēju.

Savukārt šajā rakstā varēsi izlasīt pieredzes bagātās audzētājas Elgas Bražūnes sējas dienu ieteikumus, kuras viņa aprēķinājusi pēc ģimenes dārzniecības "Neslinko" ilggadējas pieredzes. Tur arī viņa dalās ieteikumos par labākajām sējas dienām dārzeņiem, kuriem uzturā lietojamais izaug virs zemes, piemēram, gurķiem, ķirbjiem, melonēm, arbūziem, galviņkāpostiem un citiem dārzeņiem. Ieteicamajā sējas kalendārā zinošā dārzkope ir uzskaitījusi arī dienas, kuras ir vislabākās tieši tomātu sējai.

Lai izdodas izlolot veselīgus dēstus!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!