Foto: Shutterstock
Tavs lolotais stāds kuplo un zeļ, bet ne zied, ne ražo tomātus... Kas par vainu? Patiesībā, vairākas, bet viena no iespējamākajiem – tomāta stāds jau pašā sākumā ir pārbarots.

Biedrības "Latvijas dārznieks" eksperte Mārīte Gailīte norāda, ka šādā gadījumā iemesli varētu būt dažādi un daudz kas atkarīgs arī no tā, kāda ir tomāta šķirne, kā tas ticis laistīts un mēslots.

Tieši mēslošana varētu būt lielā mērā pie vainas, kādēļ tomāts neražo. Dārzniecības "Dobītes" saimniece Sandra Marcinkeviča norāda – ja lapas ir spēcīgas, tumši zaļas un lielas, tad visdrīzāk augsnē ir pārāk daudz slāpekļa (N). "Bieži vien sezonas sākumā ir ļoti liela centība un augsnē tiek ielikts un tā tiek ielabota ar visu ko – kompostu, kūtsmēsliem, nātru vircu, nezāļu vircu, vermikompostu un tā tālāk, un no šī kokteiļa ir par daudz tieši slāpeklis, kas bloķē citu barības vielu uzņemšanu un augam veido izteiktu "zaļo masu"."

Ko darīt? Šogad jau vairs neko, bet jāliek aiz auss un nākamgad nevajadzētu tā pārcensties ar tomāta barošanu. Turpinājumā – "Māja&Dārzs" rakstu izlase par dažādām, ar tomātiem saistītām tēmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!