Foto: Shutterstock
Arī dārzā jābūt pacietīgam. Lai arī pirmos darba augļus gribas baudīt jau pirmajā vasarā, citkārt savas vēlmes jāmet pie malas un jāļauj augam attīstīties un kļūt spēcīgākam. Kā ir ar visu iemīļotajām zemenēm? Vai no tām, kas šopavasar stādītas, jau varēs baudīt pirmās ogas?

Kā "Māja&Dārzs" norādījusi Dārzkopības institūta vadošā pētniece Valda Laugale, zemenes var stādīt visu veģetācijas sezonu. Galvenais, lai iesakņošanās laikā tām tiktu nodrošināts pietiekams mitrums.

"Parasti vietējos stādus pie mums var iegādāties un stāda divos termiņos: pavasarī – aprīļa beigās, maija sākumā – un vasaras beigās – augustā, septembra sākumā. Pavasarī stāda jau iepriekšējā gada rudenī iesakņojušos stādus, bet vasaras beigās – jaunos. Ja stāda pavasarī, nav ieteicams augiem stādīšanas gadā ļaut ražot, un ziednešus labāk izlauzt, izņemot, ja stāda frigo stādus. Pavasarī stādītie stādi nākamajā gadā dos lielāku ražu nekā rudenī stādītie, jo būs labāk attīstījušies, kā arī tie labāk pārziemos, taču tie visu sezonu būs jākopj, bet raža būs tikai nākamajā gadā," viņa stāsta.

Lai zemeņu stādi labi ieaugtu un vasarā jau dotu pirmo ogu, jāstāda agri pavasarī – līdz aprīlim, uzsvērusi SIA "Mālpils Zemenes" saimniece Ginta Apsīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!