Foto: Shutterstock
Šogad janvāris ir tik silts, ka dārzos daži augi jau laicīgi izspraukušies no augsnes – dažviet jau zied sniega rozes, priecē atraitnītes, kā arī sāk dzīt asnus narcises. Visai neierastu ainu savā dārzā novērojusi arī "Tavs Dārzs" lasītāja Kristīne, kura janvārī savā dārzā pamanījusi ziemas ķiploku asnus.

"Ziemas ķiploki jau asnus dzen," raksta Kristīne. "Nesaprotu, ko pašlaik darīt ar asniem. Zemi noteikti nevar virsū bērt, jo asni var apsust. Varbūt ar kaut ko citu jānosedz? Drīz var uznākt aukstums – visi jaunie asni var apsalt, nāksies stādīt jaunus ķiplokus".

"Tavs Dārzs" vaicāja padomu zinošajai dārzeņkopības ekspertei Mārītei Gailītei. "Šobrīd labāk nedarīt neko," norāda dārzeņkopības speciāliste. Viņa arī paskaidro – ziemas ķiploku asnus vajag piesegt tikai tad, ja laikapstākļi vēstīs par aukstumu un salu. Pašlaik valda pavasarīgi laikapstākļi, tāpēc arī asnus aiztikt nevajag. "Ja būs nopietni mīnusi, tad var 5 centimetru biezumā uzbērt sauso kūdras substrātu. Var arī uzmest virsū skujas kā rozēm."

Lasītājas foto ar ziemas ķiplokiem janvārī:

Foto: Privātais arhīvs

Ja arī tev ir kāds interesējošs jautājums par augiem dārzā vai arī telpaugiem, raksti to komentāru sadaļā vai arī e-pastā: maja@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!