Nospiedošais vairākums Latvijas sieviešu ir ļoti salīgas, turklāt to nemaz neslēpj, sakot: "Man nekad nav karsti, bet tikai silti vai ļoti silti!", raksta žurnāls "Люблю!", piedāvājot savus ieteikumus, kā gada aukstajā sezonā mājās vairot siltumu un omulīgumu.

Logi

Ja mājoklī nav plastikāta logi, tad siltumzudumus mazināt palīdzēs gadu gaitā pārbaudītais līdzeklis - rūpīga logu un balkona durvju rāmju aizlīmēšana. Nevajadzētu gan pārcensties un aizlīmēt visu, jo telpas būs jāvēdina. Svaiga gaisa nozīmīgumu neviens nav atcēlis!

Kāpņu telpa

Diemžēl sērijveida daudzdzīvokļu namu kāpņu telpās joprojām nevaram priecāties par ideāli hermētiskiem logiem. Ja logu maiņa nav jums pa spēkam, ņemiet talkā papīra līmlenti un aplīmējiet logu rāmjus un spraugas. Vienkāršais darbiņš neprasa daudz līdzekļu un laika, bet dos lielu labumu - kāpņutelpā kļūs krietni siltāk.

Ārdurvis

Ja dzīvoklim ir tikai vienas ārdurvis, derētu apsvērt ideju par dubultajām durvīm - tās ne tikai slāpēs kāpņu telpas un lifta trokšņus un labāk pasargās mājokli no neaicinātiem viesiem, bet arī palīdzēs mazināt siltumzudumus. Ja dubulto durvju variantu tomēr neizdodas realizēt, jāapseko durvju aila un jāaizdrīvē plaisas un spraugas, piemēram, ar blīvēšanas gumijām. Īpašu uzmanību jāpievērš slieksnim - bieži vien šķietami neliela plaisiņa var būt īstais vaininieks tik nepatīkamajai "man pūš uz kājām" sajūtām.

Vannas istaba

Nereti patīkamo prieku par plunčāšanos siltā vannā bojā caurvējš. Īpaši kaitinoši tas šķiet gada aukstajā sezonā. Caurvēju vannas istabā var likvidēt divējādi. Pirmkārt, vannošanās laikā izslēgt ventilatoru, ja tāds ir. Otrkārt, aizdrīvēt plaisas zem durvīm, jo tieši caur tām vannas istabā ieplūst aukstais gaiss. Spraugu starp slieksni un grīdu var aizpildīt ar blīvgumiju - gluži tāpat, kā ar ārdurvīm. Kā "ātrā palīdzība" un pagaidu variants - piesegt plaisu ar kājslauķi vai salocītu dvieli.

Gulta

Nav nekā briesmīgāka, kā ziemā līst ledusaukstā gultā. Gultu sasildīt var pavisam vienkārši - īsi pirms gulētiešanas ieslēgt elektrisko sildītāju, izmantot siltā gaisa pūtēju vai visparastāko matu fēnu. Pēļi būs silti burtiski dažu minūšu laikā! Uzmanību! Liekot elektroierīci zem segas, sekojiet līdzi, lai tā (ierīce) nepārkarstu un nenosviltu. Drošības apsvērumu dēļ neuzticiet šo darbiņu bērniem.

Grīda

Lai telpa kļūtu siltāka, pietiek ar mūžseno un pārbaudīto metodi - paklāju uz grīdas. Pirmkārt, tekstils nodrošinās siltumu, pa kuru var staigāt arī basām kājām, otrkārt, mīkstais segums ziemā vizuāli izskatās daudz ērtāk un omulīgāk, nekā vēsa, spīdīga grīda.

Sienas

Aukstu sienu problēma ir aktuāla gandrīz visiem stūra dzīvokļu iemītniekiem. Ja šāda siena ir guļamistabā, to var "siltināt" ar iebūvēto skapi. Šajā gadījumā veidojas gaisa "koridors", kas kalpos kā siltumizolācija. Uzmanību! Skapi laiku pa laikam ir jāvēdina, lai izlīdzinātu temperatūras atšķirības. Pretējā gadījumā uz aukstās sienas var rasties kondensāts, veidojot labvēlīgu vidi pelējuma sēnītei.

Dzīvā uguns

Nekas tā nesiltina kā dzīvā uguns. Visticamāk, tavā mājoklī nav kamīna. Tā trūkumu var kompensēt ar svecēm - jo vairāk, jo labāk. Pasakainu efektu var gūt ar peldošajām svecēm caurspīdīgā traukā - gaiši, silti un droši!

Mājas tekstils

Rudens un ziema ir īstais laiks, kad dienasgaismā izcelt visu silto, pūkaino, adījumus un vilnu. Vieglos, caurspīdīgos aizkarus var nomainīt ar biezām un smagām portjerām un drapērijām. Krēslus un dīvānus - papildināt ar mīkstiem plediem, savukārt dīvāna spilventiņus var ietērpt "ziemīgākos" pārvalkos.

Pūkainas kažokādas

Apkures sezonas laikā - zaļo gaismu kažokādām! Ar tām var dekorēt mēbeles vai noklāt uz grīdas. Mājlietu un interjera veikalos ir pieejams arī plašs klāsts mākslīgajām kažokādām - iespējams izvēlēties gan aitādas, gan leoparda ādas imitācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!