Foto: Shutterstock
Darba dienas vakars vai brīvdiena - televīzijas skatīšanās ir kļuvusi par dīku laika pavadīšanas veidu un iespēju atpūsties pēc ikdienas skriešanas. Tomēr sadzīve paliek sadzīve un ikvienās mājās ik dienas ir vairāki rutīnas darbi, kas ir jāpaveic neatkarīgi no iemītnieku atpūtas plāniem.

Kā pareizi saplānot savu laiku, lai paspētu ikvakara pienākumus apdarīt televīzijas reklāmas pauzēs? Kuri ir tie mājas darbi, kuri ir paveicami dažu minūšu laikā, kamēr ekrānos gozējas jaunākās zobu pastas un spožākās mašīnas? Portāls “Houzz” ir apkopojis 10 lietas, kuras varēsi iespēt TV reklāmas pauzēs.

1. Iztukšo trauku mazgājamo mašīnu - tas ir dažu minūšu darbus, ar kuru tiks galā par sākumskolnieks. Turklāt darbošanās reklāmas paužu laikos padarīs mūs nedaudz kustīgākus un uzturēs augstāku pulsu.

2. Noslauki virtuves virsmas - šis vienkāršais darbiņš viegli satilps vienas pauzes ietvaros. Pievērs uzmanību virtuves darba virsmai, ēdamzonai un izlietnei. Izmanto bioloģisko tīrīšanas līdzekli, jo šīs ir virsmas, kas bieži nonāk saskarē ar ēdienu.

3. Tiec galā ar netīro veļu - piepildījies veļas grozs var būt nepatīkams atgādinājums par neizpildīto pienākumu. Izmanto pārtraukumu mīļākās filmas skatīšanās procesā - sašķiro veļu baltajā un krāsainajā, saliec to veļas mašīnā. Pēc pāris stundām varēsi to likt uz veļas žāvētāja.

4. Nomaini gultas veļu - gultas veļas mainīšana daudziem nav tas patīkamākais uzdevums. Varbūt dari to kopā ar kādu? Ja darbiņu darīsiet divatā, tas tikts paveikt divtik ātri un vairs neliksies tik apgrūtinoši. 

5. Iedarbini putekļu sūcēju - ja vien nav pienākusi nepieklājīgi vēla stunda un aiz sienas kaimiņi nav devušies pie nakts miera, vari izmantot reklāmas pauzes, lai ar putekļu sūcēju iztīrītu vienu istabu, virtuvi vai koridoru. Vari “padzenāt” dīvāna iemītniekus un no putekļiem atbrīvot ne vien pašu dīvānu, bet arī dekoratīvos spilvenus. 

6. Sakārto avīžu galdiņu - nereti šī mazā dzīvojamās istabas mēbele mēdz “apaugt” ar avīzēm, žurnāliem, rēķiniem un citiem papīra izstrādājumiem. Izmanto dažas brīvās minūtes un sašķiro kaudzīti pa kaudzītei. Ja redzi kādas vecākas avīzes vai žurnālus, atceries par makulatūras savākšanas punktiem vai atdāvini žurnālus kādai skolai vai bērnu dārzam, kur tos bērni varēs izmantot radošās nodarbēs. 

7. Pārskati ledusskapi - šeit neiet runa par ģenerāltīrīšanu. Reklāmas pauzes ietvaros vari paspēt izmest produktus, ja tiem notecējis derīguma termiņš, pārskatīt svaigākos produktus (dārzeņus un augļus) un padomāt par to, ko to visa ledusskapī atrodamā varēsi izmantot nākamās dienas pusdienu vai vakariņu pagatavošanai.

8. Iznes atkritumu spaini - lieliska iespēja “izlocīt kājas”, it īpaši ja mitinies daudzstāvu mājā bez lifta, ir doties uz pagalmu, lai atbrīvotos no atkritumiem. Ja nodarbojies ar atkritumu šķirošanu, iespējams, būs nepieciešami pat vairāki gājieni. 

9. Dodies uz otro stāvu - ja dzīvo divstāvu mājā, tad ļoti ticams, ka lietas, kurām jānonāk mājas otrajā stāvā, vispirms nogulst uz trepju zemākajiem pakāpieniem un sāk krāties glītā kaudzītē. Izmanto pāris brīvās minūtes un uznes visus sakrājušos priekšmetus līdz otrajam stāvam un noliec visu tam atvēlētajās vietās.

10. Sakārto somu - protams, ļoti atšķirsies sieviešu rokassomiņas un vīrieša somas apjoms un saturs. Bet nevienam nenāk par sliktu ar kritisku aci ielūkoties savā somā un pārskatīt, kas tajā “iemitinājies”. Jo ilgāk nav veikta revīzija, jo lielāka iespēja, ka somā atrodas simts un viena lieka lieta, kas ir vai nu vienkaārši jāsakārto, vai sliktākajā gadījumā - kam ir jāceļo uz atkritumu tvertni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!