Foto: Shutterstock
Katru mājās noteikti reiz ir piemeklējusi šī ķibele, bet visām problēmām allaž ir risinājums. Lai situāciju vērstu par labu, palīdzēs pāris ieteikumi, kas efektīvi varēs likvidēt aizsprostojumu izlietnē.

Ja vēlies aizdambējumu novērst, aizņemies portāla "The Spruce" un "Cālis" foruma aktīvistu sniegtos ieteikumus.

Vispirms nepieciešams atbrīvot izlietnes saturu no ēdiena paliekām vai matiem, kas tur ir sakrājušies, jo tieši tas var būt viens no iemesliem, kāpēc izlietne ir aizdambējusies. Neaizmirsti arī pacelt izlietnes korķi, jo varbūt tam apakšā ir sakrājušies matu kušķi. Atceries, ka izlietnes korķis nav jāpaceļ tikai tad, kad izlietne ir jau aizdambējusies, bet arī ikdienā. Pēc vannošanās vai dušošanās tajos sakrājas mati, tāpēc pēc katras mazgāšanās reizes vajadzētu izlietnes korķi iztīrīt.

  • Ko nedrīkst aizskalot izlietnē, lasi šeit.

Efektīva un klasiska metode ir vakuuma pumpja izmantošana, kas vienmēr palīdz aizdambējuma likvidēšanā ne tikai izlietnēs, bet arī podam un citās notekas vietās, kur radušās problēmas.

Ja ar to nav līdzēts, tad jāķeras klāt pie speciāliem līdzekļiem, ko var iegādāties veikalos. Tie ir nopērkami ne tikai granulu veidā, bet arī šķidrā veidā, kas palīdzēs veiksmīgi atbrīvoties no aizdambējuma. Tīrīšanas līdzekli vari pagatavot mājās arī pats – būs nepieciešama vien dzeramā soda un etiķis. Vispirms soda jāieber izlietnē (tādos gadījumos, ja tā ir pilna ar ūdeni), bet pēc tam jāpievieno tase baltā etiķa. Tikai atceries, ka pēc šīs metodes vēlams pēc tam izmazgāt izlietni ar trauku mazgājamajiem līdzekļiem. Vēl "Cālis" foruma aktīvisti iesaka izmantot dzērienu "Coca-cola", kas var palīdzēt mazināt izlietnes aizdambējumu.

Ja ar šiem līdzekļiem nav pietiekami, tad zini – talkā nepieciešams saukt meistaru, kas palīdzēs atrisināt problēmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!