Foto: Publicitātes foto
Tuvojoties valsts svētkiem, ikviens aicināts uzburt svētku sajūtu ne vien sirdīs, bet arī savās mājās. Galu galā svētki tam ir paredzēti – lai baudītu, priecātos, un novērtētu. Smelies iedvesmu galda klājumam un radi patriotisku noskaņu svētku maltītes baudīšanai.

''Iittala'' galda noformēšanas eksperta un Augu Māja dekoratora Valtera Ozoliņa padomi svētku galda noformēšanā palīdzēs svētku sajūtas radīšanā gan sev, gan saviem mīļajiem.

Eksperimentē ar krāsām!

Domājot par jebkura veida noformējumu, tajā skaitā arī par galda dekorēšanu valsts svētkos, visbiežāk pirmā asociācija ir sarkanas un baltas krāsas kombinācija. Tomēr ne vienmēr var un vajag izmantot šīs divas krāsas. Izmantojot dažādu veidu sarkanos, rozā un lillīgos toņus svētku noskaņa nebūt nepazudīs, gluži otrādi – iegūsiet oriģinālu svētku galda noformējumu.

Foto: Publicitātes foto

Nebaidies izmantot piesātinātas un košas krāsas traukus. Palūko trauku kolekcijas un liec noformējumā visu, kas šķiet piemērots, netaupot kādu īpašu servīzi kādam īpašākam notikumiem. Valsts svētki ir gana labs iemesls, lai noslaucītu putekļus greznajām glāzēm vai kristāla šķīvjiem. Galvenais saglabāt līdzsvaru – ja kāda no detaļām ir krāšņa, tad citas izvēlies lakoniskākas.

Ziedi lieliski papildinās ikvienu galda klājumu, atdzīvinot un padarot svinīgu un neatkārtojamu. Arī ziedu izvēlē nevajadzētu sevi ierobežot – droši kombinē rudens un pavasara ziedus – jo radošāk, jo labāk. Ziedu krāsa un forma būs tā, kas noteiks galda noformējuma noskaņu.

Foto: Publicitātes foto

Izmanto latviskus simbolus

''Galda klājumam droši var izmantot tautiskās jostas ar latviskajām zīmēm, kuras, izkārtotas pāri svētku galdam, uzburs īpašu svētku noskaņu. Tāpat iespējams kombinēt dažāda veida un izmēra karogkrāsas lentītes. Tās var izmantot ziedu noformējumā, ar tām var papildināt galda dekorus, kā arī tās var izmantot, apsienot auduma salveti – šajā gadījumā lentīte katram viesim paliks kā piemiņa no svētku vakariņām," iesaka dekorators Valters Ozoliņš.

Svētku tematiku lieliski akcentēs arī sveču izvēle attiecīgajos toņos – kombinē vienkrāsainas sveces vai izmanto sveces, kas jau ir izgatavotas sarkanbaltsarkanajos toņos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!