Foto: Shutterstock
Mikroviļņu krāsnis var uzskatīt par ikvienas modernas virtuves pamatelementu. Tajās var ne tikai ātri uzsildīt ēdienu, bet arī pagatavot gardas un ātri pagatavojamas maltītes. Viens mīnuss – lielākoties nevienam nepatīk tīrīt īpaši netīras mikroviļņu krāsnis. Bez šaubām, tā ir virtuves iekārta, kurā ātri uzkrājas pārtikas netīrumi, tāpēc ir svarīgi regulāri tīrīt šo ierīci, lai nodrošinātu, ka ēdiens garšo un smaržo tik labi, cik tam vajadzētu.

Mikroviļņu krāsns tīrīšana ar balto etiķi

Ir pieejamas daudzas dažādas metodes un produkti mikroviļņu krāsns tīrīšanai, taču baltais etiķis ir vienkāršs, drošs un lēts produkts. Mikroviļņu tīrīšana ar baltā etiķa tvaiku paveic darbu ar minimālu piepūli, tāpēc ir lielisks dabīgs tīrīšanas līdzeklis. Tas ir tāpēc, ka baltais etiķis ir skābes saturošs un spēj viegli tikt galā ar netīrumiem.

Tīrīšanas priekšrocības, izmantojot balto etiķi

  • Baltais etiķis ir lēts, turklāt to var iegādāties lielākajā daļā veikalu;
  • Nesatur spēcīgas ķīmiskās vielas vai izgarojumus;
  • Novērš smakas;
  • Etiķis ir videi draudzīgs produkts.

Kas būs nepieciešams:

  • Baltais etiķis;
  • Bļoda vai krūze, ko var likt mikroviļņu krāsnī;
  • Tīrīšanas sūklis;
  • Tīra, sausa lupatiņa.

Mikroviļņu krāsns tīrīšana:

  1. Ņem mikroviļņu krāsnij paredzēto bļodu vai krūzi un piepildi ar 500 ml ūdens, pēc tam pievieno divas ēdamkarotes baltā etiķa.
  2. Ievieto bļodu vai krūzi mikroviļņu krāsnī. Ieslēdz to uz lielāko jaudu, ļauj visam karsēties piecas minūtes, līdz pamanīsi, ka šķidrums sāk vārīties.
  3. Kad piecas minūtes pagājušas, mikroviļņu krāsns durvīm jābūt aizvērtām apmēram vēl trīs minūtes. Turot durvis aizvērtas, tvaiks paliks iekšpusē, kas palīdzēs atbrīvot piedegušos pārtikas netīrumus.
  4. Uzmanīgi atver mikroviļņu krāsns durvis un izņem trauku. Šķīdums būs ļoti karsts, tāpēc neaizmirsti uzvilkt virtuves cimdu. Ja tavā mikroviļņu krāsnī ir noņemamas detaļas, piemēram, rotējošais šķīvis, izņem arī to.
  5. Izmanto sūkli, lai noslaucītu mikroviļņu krāsns iekšpusi, sākot no augšas. Tvaika dēļ netīrumiem vajadzētu viegli nākt nost, tomēr, iespējams, vajadzēs vairāk paberzt.
  6. Pēc tam ar tīrīšanas sūkli notīri arī rotējošo šķīvi, nosusini to ar tīru sausu lupatiņu.
  7. Izmanto tīro lupatiņu, lai nopulētu mikroviļņu krāsni, pēc tam visas noņemamās daļas ievieto atpakaļ.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!