Foto: Shutterstock
Ja floristikas materiālu krājumos ir daudz čiekuru, vari būt drošs, ka šos Ziemassvētkus varēsi sagaidīt ar radoši izveidotiem rotājumiem, atliek tikai lemt par labu kādai idejai un īstenot to. Te būs daži piemēri, cik dažādi var pielietot čiekurus dekorācijās.

Tiem, kam nav luste darināt rotājumus, varētu labpatikt ideja par aromātiskajiem čiekuriem, kas, piesūcināti ar ēterisko eļļu, patīkami piepilda telpas ar smaržu, glabājoties kādā traukā. Pamācību, kā čiekurus aromatizēt, atradīsi šeit.

Čiekuri ir ideāls pamats, lai darinātu rotājumus eglītei. Nokrāso čiekuru ar kādu krāsu, izmantojot smalku otiņu un, piemēram, baltu krāsu, pēc tam pielīmē kociņus, dzijas kamoliņus un citus papildinājumus, kas gala rezultātā atdarinātu kādu dzīvnieku, piemēram, ezīti.

Nokrāsotus vai ar krāsu nopūstus čiekurus var arī likt puķupodos, lai arī augiem rodas svētku noskaņa.

Ar baltu krāsu notraipīti čiekuri itin labi piestāvēs ziemas noskaņas radīšanai, tāpēc tādus, gan lielākus, gan mazākus, var izlikt uz palodzes, kamīna malas vai izmantot dekoratīva vainaga darināšanā.

Balti čiekuri ar sarkanu konusveida cepurīti no kartona un baltu deguntiņu izskatīsies pēc rūķīšiem, ko iekārt eglītē vai kur citur telpā.

Nopūšot ar zelta krāsu un pielīmējot lentītes, greznos čiekurus var izmantot kā eglītes rotājumus. Metāliska krāsa radīs efektu, it kā čiekuri būtu no metāla un krietni smagāki, nekā patiesībā.

Ja parādes durvis vēl nerotā vainadziņš, izveido to no čiekuriem, kas salīmēti viens pie otra uz kādas pamatnes.

A photo posted by Ivan Balin (@ivavestan) on Dec 6, 2016 at 4:13am PST

Mazākos čiekurus var salīmēt apkārt kādai bumbai, starpās ieliekot arī kādus sūnu gabalus, lai pēc tam tās izveidotu šāda telpauga interpretācijas izveidei. Bet tikpat labi čiekuru bumbas var salikt zem eglītes, uz krāsns malas vai kādā dekoratīvā traukā.

Ieraugot šo gaumīgo durvju rotu, ir skaidrs, ka ieguldītais darbs tā izveidē attaisnojies.

Ļoti skaisti izskatīsies, ja sveces saliksi uz kādas paplātes, bet apkārt tām – nokrāsotus vai dabīgajā krāsā saglabātus čiekurus. Nemaz neprasīsies klāt spīdīgās Ziemassvētku bumbiņas vai citi greznumi.

Ja mājās ir stikla kupola trauki, liec tos lietā, saberot čiekurus. Arī daži zariņi, kuros vēl stingri turas čiekuri, iesprausti starp bumbuļiem, izskatīsies dekoratīvi. Dažus čiekurus atstāj brūnus, citus nokrāso zelta vai citā krāsā, saskaņojot toņus ar bumbām.

A photo posted by Paprynka Chi (@paprynkachi) on Nov 30, 2016 at 6:21am PST

Liekot čiekurus burkās kopā ar egļu zariem un lampiņu virtenēm, iegūsi pavisam oriģinālu kompozīciju.

A photo posted by Katie (@simplyscandikatie) on Nov 29, 2016 at 11:56am PST

Galda klājumā čiekurus var izmantot galda karšu pasniegšanai vai galda rotāšanai, piemēram, saliekot tos uz kādas paplātes starp svecēm. Uzber virsū mākslīgo sniegu un radīsi arī sniegotas ziemas noskaņu.

A photo posted by Lv.All. Round (@lv_all_round_) on Nov 28, 2016 at 3:07am PST

Ja šogad gribi iztikt bez skuju egles, alternatīvu tai var izveidot no putuplasta konusa, tam apkārt aplīmējot čiekurus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!