Foto: PantherMedia/Scanpix
Mēs zinām, kad pienācis laiks mazgāt apģērbu, taču kā noteikt situācijas, kad būtu jāmazgā arī dvieļi? Un vai to mazgāšana var kādā veidā ietekmēt mitruma uzsūkšanas kvalitāti? Atbildes sniedz portāls ''Good House Keeping''.

Vispirms jāsāk ar to, ka dvieļi katrā mājoklī un katrā telpā mēdz būt dažādi, tāpat kā to izmantošana. Vannasistabā visbiežāk tiek izmantoti frotē dvieļi, savukārt virtuvē kokvilnas vai lina, lai mitrums tiktu labāk uzsūkts. Turklāt, rokas dvieļi tiek izmantoti biežāk par citiem, tāpēc atšķirsies nepieciešamība pēc to mazgāšanas.

Svarīgi ievērot regulāru dvieļu izžāvēšanu. Ar to, ka dvielis tiek atstāts pakarināts, vien nepietiek, jo tas nespēj vienmērīgi izžūt. Vislabāk ļaut dvieļiem izžūt uz kādas līdzenas virsmas vai pakarināt tos tā, ka neveidojas krokas, piemēram, uz speciāliem dvieļu sildītājiem. Izvairies no dvieļu žāvēšanas ļoti karstās vietās, piemēram, uz kamīna vai krāsns malas, jo tad tie paliek stīvi un raupji.

Rokas dvieļu mazgāšana būtu jāveic ik pārdienas, taču, ja tos izmanto vairāk, kā četri cilvēki, tad pat katru dienu. Svarīgi ievērot, lai rokas dvieļi būtu regulāri tīri un sausi, tad arī tie ilgāk kalpos.

Dvieļus, kas tiek izmantoti pēc dušas vai vannas apmeklējuma, būtu jāmaina ik pēc trim vai četrām lietošanas reizēm. Jo ilgāk tie tiks izmantoti neizmazgāti, jo sliktāk tie uzsūks mitrumu.  

Ja dvieļi piesūkušies ar kādu nevēlamu aromātu, iemērc tos karstā ūdenī, kam pievienota viena vai divas tases galda etiķa, un atstāj tos mērcēties. Pēc tam izmazgā tos veļasmašīnā.

Atceries!

  • Neizmanto veļas mīkstinātāju dvieļu mazgāšanā, jo tie kavē auduma absorbēšanas spējas. 
  • Ļauj dvielim pilnībā izžūt, līdz tas atkal tiek izmantots. 
  • Nežāvē dvieļus uz kamīna vai krāsns malas. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!