Foto: Shutterstock
Piekritīsiet – kad runa ir par grila tīrīšanu, tad to neviens negrib, bet šašlikus un desiņas visi grib ēst. Vai pēc katras katras grilēšanas reizes ir jātīra grils? To skaidrojam raksta turpinājumā.

Kaimiņzemes medija "Delfi.ee" sadaļas "Maakodu" žurnāliste Marju Reitsaka šķetināja atbildi uz šo jautājumu.

Kā raksta žurnāliste, kārtīga grila tīrīšana nepieciešama divas reizes gadā – sezonas sākumā un beigās. Pēc katras lietošanas reizes tīrīt nevajag, bet vasarā, kad izmanto bieži, pēc lietošanas grila restes var notīrīt ar drāšu birsti. Vislabāk to darīt, kad grils vēl silts.

Žurnāliste iesaka arī paštaisītu līdzekli, kas noderēs grila pucēšanā. Tā pagatavošana ir vieglāka par vieglu! Vien kādā traukā jāsajauc soda ar trauku mazgājamo līdzekli. Pēc tam ar šo paštaisīto pastu jāsasmērē restes. Kādu laiku jāļauj pastāvēt. Pēc tam restes atkal berzē ar drāšu birsti, rūpīgi noskalo. Talkā var nākt arī speciālie tīrīšanas līdzekļi, piemēram, cepeškrāsns tīrīšanas līdzeklis!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!