Foto: morgueFile
Vai esat saskārušies ar problēmu, kad dušas kabīnē vai, piemēram, masāžas vannā parādās nepatīkama smaka, sāk rūsēt visas hromētās detaļas un kaļķis uz stikliem vairs nav noberžams?

Tādos brīžos pārņem doma par jaunas dušas,vannas vai maisītāja iegādi! Šķiet, ka iepriekšējā ir neveiksmīgs pirkums, nekad vairs nepirkšu tādu!

Patiesībā ir pavisam citādāk! Tāpat kā jūsu automašīna vai, piemēram apavi, arī santehnika ir jākopj. Cik bieži jūs esiet pirkuši apavus un pie reizes piepirkuši klāt līdzekli ar ko viņus kopt? Es - no piecām reizēm, vismaz, trīs! Ne velti ir tik daudz dažādi kopšanas līdzekļi, gan viss vienā, gan speciāli paredzēti cīņai ar rūsu, ar kaļķakmeni utt.

Ikdienā saskaroties ar santehnikas pārdošanu, esam novērojuši, ka cilvēki pievērš par maz uzmanību tās kopšanai jeb apkopei. Santehnikas eksperti no "Kamina.lv" piedāvā nelielu ieskatu un dažus padomus, kā pareizi kopt santehniku.

Protams, var izmantot arī lielveikalā nopērkamos tīrīšanas līdzekļus, taču ieteicams izvēlēties tieši šim nolūkam paredzētos tīrīšanas līdzekļus.

Cīņai ar kaļķakmeni

Speciāli līdzekļi paredzēts dušas kabīņu stikla paneļu aizsargāšanai pret netīrumiem un ūdens nosēdumiem. Pateicoties īpašai formulai, tie palīdz ūdenim vieglāk notecēt no stikla, neatstājot kaļķakmens nosēdumus.

Lieliski šim nolūkam noder benzīntankos un autokosmētikas veikalos nopērkams NANO vasks. Tas paredzēts automašīnu priekšējo stiklu apkopei, tomēr, mēs bieži iesakām to saviem klientiem kā vienu no labākajiem līdzekļiem, ar kura palīdzību nosēdumi neaizķeras uz apstrādātajiem stikliem.

Aizsērējuša sifona atbrīvošanai

Foto: stock.xchng

Ne visi kanalizācijas caurulēm paredzētie līdzekļi der arī plastmasas sifoniem. Svarīgi, lai līdzeklis nesaturētu pārāk daudz koncentrāta, kas var negatīvi reaģēt uz plastmasas detaļām, tās izkausējot. Bieži dzirdēts, ka tieši tāds līdzeklis izēd sifonā caurumu, kā rezultātā tiek appludināta vannas istaba, bet sliktākajā gadījumā - kaimiņi. Tāpēc, iegādājoties šādu līdzekli, vēlams pakonsultēties ar pārdevēju.

Dezinfekcijai

Foto: morgueFile

Nav noslēpums, ka mitra vide ir nelabvēlīgu baktēriju un sēnīšu paradīze. Tāpēc ieteicams ik pa laikam apstrādāt vannu un dušas paliktni ar dezinficējošu līdzekli, kas pasargā no baktērijām.

Hromēto detaļu tīrīšanai

Foto: morgueFile

Bieži vien cilvēki aizmirst pievērst pastiprinātu uzmanību šīm detaļām, tās vienkārši noskalojot ar ūdeni. Tas nav pareizi, jo uz hromētajām detaļām ļoti nelabvēlīgi iedarbojas dzelzs, kas mūsu ūdeņos ir pārāk daudz, tādējādi hroma pārklājums sāk lobīties un detaļas - rūsē. Tāpēc nepieciešams šīs detaļas apstrādāt ar tam paredzētu līdzekli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!