Foto: Shutterstock

Tici vai nē, bet Ziemassvētki ir tepat aiz stūra! Vai tavā Ziemassvētku sarakstā ir iekļauts punkts, ka jāiegādājas dāvana kādam dizaina vai dekoru mīļotājam? Aizmirsti par aizspriedumiem, ka interjera dizaina cienītājiem ir teju viss un viņus šķietami neiespējami ir iepriecināt. Nē, atceries vienu – šajā kategorijā ir tik daudz dāvanu iespēju. Interjera dizaina guru nāk mums palīgā!

Pirms ķeries klāt pie lieliskām interjera dizaina dāvanu idejām, sākotnēji izanalizē cilvēku, kuru vēlies apdāvināt. Ņem vērā viņa stilu un vajadzības. Pačukstēsim, ka viss sāls slēpjas tajā, ka jebkas, ko atradīsi veikalā – tā būtu dažus eiro vērta svecīte vai pats dārgākais dimants –, būs ideālā dāvana, ja saskaņosi pareizo lietu ar pareizo personu. Arī speciāliste etiķetes jautājumos Ramona Petkēviča piekrīt, ka izvēlēties pareizo dāvanu ir diezgan sarežģīti: "Ja cilvēku pazīstam, varam dāvanas meklēšanā balstīties uz to, ko šis cilvēks gribētu saņemt, kas viņam pašlaik ir nepieciešams un kas viņam patīk. Mums ir jāzina šī cilvēka intereses, hobiji, ar ko viņš nodarbojas, par ko interesējas un kādos apstākļos dzīvo."

Ja šajos Ziemassvētkos jāiegādājas dāvana tiem, kuri aizraujas ar mājas izskaistināšanu, izvairies no pārāk lielas dāvanas (ne dārguma ziņā, bet izmēra ziņā!). Saki nē stāvlampām un lieliem krēsliem. Proti, lielām lietām, kas dāvanu saņēmējam varētu nepatikt un kuras gribot negribot nevarētu noslēpt. Tā vietā dāvini mazas lietiņas vai drīzāk – dāvanu kartes, kas viņu mājas ar kaut ko papildinās, bet tava gaume neņems virsroku.

Iesaka "Instagram" konta "Mans remonts" radītāja un pārraudzītāja Egita

"Ņemot vērā, ka gaume un sava sapņu interjera vīzija katram mums ir citāda, ar interjera priekšmetu dāvināšanu, manuprāt, jābūt ļoti uzmanīgiem. Ja vien nav precīzi zināma krāsu gamma, stila virziens vai konkrēts vēlamais dizaina priekšmets, drošāk un praktiskāk būtu dāvināt dāvanu karti," stāsta Egita Bairamova.

Tāpat viņa atklāj, ka ir redzējusi ļoti daudz gleznu, vāžu un augļu trauku, ko saņēmējs ne pārāk priecīgi nēsā no istabas uz istabu, ko dāvājuši tuvi radi, un ciemojoties, protams, sagaida to redzēt interjera godā. "Ja interjera iekārtošana vēl tikai plānojas, noderīga dāvana būs lāzera mērierīce, kas atvieglos mērījumu veikšanu gan remonta, gan mēbeļu izvēles procesā," atklāj Egita.

Ja tev ir vēlme savās mājās kaut ko uzlabot, pamainīt, Egita savā "Instagram" kontā "Mansremonts" dalās ar atklājumiem par remontu, interjeru un saimniecības lietām, kā arī viņa iekārto savu un ģimenes dzīvokļus. Apskati viņas profilu – klikšķinot šeit!

Ko iesaka influencere un savas mājas interjera veidotāja?


Nu jau kādu laiku influencere Inga Pretice sociālo tīklu kontā dalās ar savas mājas pārvērtībām. Viņas sekotāji ir izrādījuši lielu pārsteigumu par to, vai patiesi interjeru izveidojusi pati Inga, atklājot, ka māja izskatās gluži kā "Pinterest" cienīga. Pati Inga saka: "Līdz pēdējai detaļai domāts, likts kopā atkal un atkal, bet gala iznākums ir tāds, kā to vēlējos, iztēlojos un izsapņoju. Manas mājas ir mana pils."

Vaicājot Ingai, ko viņa vēlētos saņemt Ziemassvētkos un ko ieteiktu dāvināt tiem, kuriem, tāpat kā viņai, rūp interjers, satura veidotāja iesaka:

  • sveces – tās vienmēr rada mājīguma sajūtu un siltumu. Turklāt dāvana ir lieliski piemērota "Netflix un Chill". Lai gan reiz sveces tika izmantotas telpas apgaismošanai, nu tās ir kļuvušas par dekoratīvu elementu. Turklāt – aromātiskā svece var būt dāvana, kas piemērota gan vīriešiem, gan sievietēm;
  • dažādi svečturi, kas papildinās interjeru. Tie var būt dažāda izmēra, ar dažādām noskaņām;
  • trauki kā dekori, kas papildinās svētku vai ikdienas ēdamgaldu. Papildini tos ar saldiem našķiem!;
  • grāmatas kā dekora elements (Inga atklāj, ka viņu pēdēja laikā uzrunājusi grāmata – kaste, kurā paslēpt, piemēram, televizora pultis);
  • skaists un interjeram piemērots fotorāmītis ar kāda notikuma bildi;
  • smaržu kociņi – ļoti skaists dekora elements, kuram patiesībā ir ļoti liela izvēle, sākot ar trauciņu, kociņu krāsu, beidzot ar aromātu;
  • eņģeļu statujas – pieejamas dažādos izmēros, vienmēr gaumīgi var papildināt mājas interjeru;
  • puķu vāzes – noderēs ziediem (gan dzīviem, gan reizē mākslīgiem), jo svētkos visbiežāk kas mums pietrūkst? Nav kur ielikt ziedus!;
  • interjera mīļotājiem noderēs arī dāvanu kartes kādā mājas veikalā –"Alandeko", "Ikea", "Pepco", "Home&You" un "Jysk".

Ingas mājas pārvērtību stāstam līdzi vari sekot viņas "Instagram" kontā, kā arī tur atradīsi dažādus mājas dekorēšanas knifiņus – klikšķini šeit!

Te, lūk, iedvesma, kā Inga mājās ienes Ziemassvētku svētku noskaņu!

Labu dāvanu interjera dizaina cienītajam iesaka interjera dizainere Rūta Klišāne


Stikla vāzes un trauki. "Man šķiet, ka laba dāvana allaž ir skaista ziedu vāze – interesantas formas vai nebijušas krāsas tonī. Tā vienmēr būs noderīga dāvana saimniecībā un to nekad nevar būt par daudz. Vai arī kāds liels augļu trauks," saka Rūta Klišāne, piebilstot, ka iesaka tieši Latvijā ražotās stikla vāzes un traukus no "Glasspoint" vai "an&angel".

Galda dekori. "Krinterior" interjera dizainere Rūta akcentē, ka arī galda piederumi, virtuves piederumi jeb dekori var būt lieliska dāvana. Viņa iesaka, ka klāt šādai dāvanai kombinācijā lieliski iederēsies arī virtuves galdauts.

Galda lampiņa. "Allaž mājā atradīsies kāds plaukts vai skapītis, kurā iederētos kāda feina galda lampiņa, iespējams pat portatīvā (uz baterijām)," iesaka Rūta. Atklājot, ka daudzi dekori uz vietas pieejami interjera salonā "Mokka" vai mēbeļu salonā "Kate".

Pledi un spilveni. Savukārt viesistabas tēlu palīdzēs atsvaidzināt jauni pledi vai dekoratīvi spilveni trendīgos toņos.

Kalendāri. Arī kalendāri var būt interjera veidotāji. Rūta iesaka mūsu pašu pie sienas liekamo kalendāru ražotājus – "Piparmētra" vai "Mansseik".

Santehnikas aksesuāri. Bez šaubām labi noderēs arī labas kvalitātes frotē dvieļi un santehnikas aksesuāri – zobu biršu turētaji, ziepju dozatori u.c.

Vairāk par Rūtas Klišānes darbiem (pilna interjera dizaina projektu izstrādi) varēsi atrast viņas izveidotāja iedvesmojošajā interjera "Instagram" lapā, kuru atradīsi, klikšķinot šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!