Foto: Shutterstock
Matu izkrišana ir neizbēgama problēma, bet tā nereti var ietekmēt arī dušas vai vannas efektivitāti, jo reizēm mati sasprūst kanalizācijā, kā rezultātā rada aizsprostojumu.

Portāls "Pure Wow" apskatījis to, ko darīt lietas labā, ja nu tomēr kanalizācija ir aizdambējusies ar matiem. Protams, talkā var nākt dažādi ķīmiskie līdzekļi, kas nopērkami veikalos, bet pirms to iegādes var mēģināt tikt galā ar problēmu pašu spēkiem. Ja tas tomēr neizdodas, tad varbūt ir jāapsver doma zvanīt pieredzējušam meistaram, kas varēs palīdzēt.

Lūk, kādas darbības var veikt soli pa solim:

  • Vispirms nepieciešams pacelt vannas vai dušas korķi, ja tāds ir;
  • Tad nepieciešams uzvilkt cimdus un izvilkt laukā visus matu kumšķus, kas tur ir sakrājušies;
  • Ja ir grūti piekļūt, tad talkā var ņemt šķēres vai kādu citu priekšmetu, kas palīdzēs "izzvejot" matus. "Tava Māja" no pieredzes var teikt, ka lielisks palīgs matu izvilkšanai ir pincete;
  • Pēc tam, kad būsi izķeksējis visus matus, tad portāls iesaka caurulē iebērt sodu un apliet to ar etiķi. Savukārt caurulei virsū uzklāj mitru drānu. Ļauj vismaz 10 minūtes masai "paburbuļot";
  • Noņem nost drānu un caurulei virsū uzlej verdošu ūdeni;
  • Dušas vai vannas korķi uzliek atpakaļ.

"Tava Māja" iesaka iegādāties dušas sietiņu, kas aizturēs matus no nonākšanas kanalizācijas caurulēs. Tie ir dažādu veidu, krāsu un materiālu, kurus varēsi pieskaņot arī vannas vai dušas krāsai. Tāpat atceries – matus vēlams izņemt no sietiņa laukā pēc katras mazgāšanās reizes.

Ja tev ir kāds lielisks padoms, kā ātri un efektīvi atbrīvot kanalizāciju no matiem, tad padalies ar to komentāru sadaļā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!