Foto: Shutterstock
Viens dvieli meklē pēc krāsas, pieskaņojot to virtuves vai vannasistabas interjeram, vēl kāds to izvēlas pēc auduma un tā kvalitātes, kas tomēr būtu labāks kritērijs. Un tomēr – kāda auduma dvieļus izvēlēties virtuvei vai vannasistabai un kas ietekmē to, vai dvielis arī pēc gada uzsūktu mitrumu?

Virtuves dvieļi

Ir tomēr liela atšķirība, vai dvielis nepieciešams virtuvē roku un trauku slaucīšanai, vai tomēr vannasistabā. Kas attiecas uz virtuves dvieļiem, ''Tava Māja'' iesaka izvēlēties neliela izmēra, tomēr no auduma, kas ļoti labi uzsūc mitrumu, un viens no tiem ir lins. Pirmajā lietošanas reizē izvēle nešķitīs tā piemērotākā, jo lins vairākkārt jāizmazgā, līdz tas sāk pilnvērtīgi uzsūkt mitrumu, tomēr laika gaitā lēmums būs attaisnojies. Lina lielākā priekšrocība ir tā, ka audums ir plāns, labi uzsūc mitrumu un ātri izžūst, kas nav mazsvarīgi virtuves dvieļiem. Izvēloties lina dvieļus, svarīgi zināt par auduma kopšanu, vairāk par šo tēmu lasi šeit.

Kā virtuves dvieli noteikti neizvēlies tādu, no kura atdalās pūkas, piemēram, frotē, jo traukus būs grūti noslaucīt, pie glāzēm paliks nelieli diedziņi un paliks redzamas švīkas. Piemēram, glāžu spodrināšanai var labi kalpot speciāli mikrošķiedras dvielīši, kas nudien neatstās ne mazākās švīkas un slaucīšanas pazīmes.

Kā alternatīvu var izmantot papīra dvieļus, taču tādā veidā miskastes saturs pildīsies krietni ātrāk un tā nav dabai draudzīgākā izvēle.

Foto: Shutterstock

Vannasistabai

Vannasistabā gribas lielu, mīkstu, pūkainu dvieli, kas ātri uzsūc mitrumu, ir patīkams pieskārieniem un silts. Protams, var iegādāties jebkādu dvieli, lietot labi daudz veļas mīkstinātāju, un tas atbildīs prasībām, tomēr kamdēļ izmantot ķīmiskus līdzekļus, ja var bez tiem iztikt? Šādiem nolūkiem ļoti piemēroti būs Ēģiptes kokvilnas dvieļi, kas ļoti ilgi kalpo, ir viegls, mīksts, ātri uzsūc mitrumu. Šis materiāls ir viens no augstvērtīgākajiem dažādu tekstilu ražošanā, un dvieļi tik tiešām kalpos ilgi, efektīvi uzsūks mitrumu, turklāt saglabās krāsu pat pēc neskaitāmām mazgāšanas reizēm, ja vien ievērosi pareizu kopšanu.

Ja vēlies iegādāties kvalitatīvu dvieli, kas ilgi nemaina savu kvalitāti, cerības attaisnos dvielis ar bambusa šķiedru. Šī ekoloģiskā šķiedra līdzinās kokvilnai, bet ir vēl mīkstāka, nemaina savu krāsu, ievērojami labāk uzsūc mitrumu par kokvilnu, turklāt šķiedra ir antialerģiska, skaidro ''Fejas nams'' speciālisti. Pie labajām īpašībām jāmin arī fakts, ka bambusa šķiedra ir elpojoša, līdz ar to uzsūktais mitrums ātri izžūst.

Foto: Shutterstock

Arī populārie kokvilnas dvieļi nav smādējami, bet arī to klāstā var būt izcili labi, kā arī tādi, kas jau pēc dažām lietošanas reizēm kļūst raupji. Šajā sakarā pierādījies, ka nevajag žēlot naudu kvalitatīviem kokvilnas dvieļiem, tie sevi attaisnos pat pēc vairākiem gadiem, kamēr lētākos dvieļus būs jāmaina teju ik pēc dažiem mēnešiem.

Starp citu, arī vannasistabai pieejami lina dvieļi, kas nebūt nav raupji. Tā dēvējamie lina pirts dvieļi ir patīkami mīksti, ļoti labi uzsūc mitrumu, ātri izžūst un labi kalpo, bet protams, arī maksā krietni dārgāk, taču šo labo īpašību dēļ ir vērts investēt.

Te gan jāņem vērā arī piemērota dvieļu kopšana. Vadies pēc ražotāja norādījumiem vai arī noskaidro pie pārdevēja, pirms dvieli iegādājies. Jebkuram dvieļiem nevajadzētu saskarties ar krasām temperatūras svārstībām, piemēram, pēc mitruma saslaucīšanas neliec dvieli žāvēties uz krāsns malas vai radiatora, jo tas veicinās raupjuma parādīšanos. Vairāk par pareizu dvieļu kopšanu lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!