Foto: Shutterstock
Mājas uzkopšanā, šķiet, nav vienas pareizās pieejas, ir tikai veiksmīgāki un ne tik veiksmīgāki mēģinājumi tikt pie sākotnējās tīrības. Kas attiecas uz tvaika nosūcēju tīrīšanu, ir pat dažādas metodes un atkarībā no filtru netīrības pakāpes arī piemērotākās pieejas, tāpēc pēc padoma šoreiz lūkojāmies ''Cālis'' forumā.

Viena no biežāk aprakstītajām metodēm, kā tikt galā ar filtru mazgāšanu, ir darīt to vannā, kur šļakstīšanās tik ļoti nekaitēs. Izlietne visbiežāk nav pietiekami dziļa un liela, lai filtrus varētu izmērcēt un pēc tam rūpīgi nomazgāt bez šļakatām, tamdēļ vanna šim darbiņam būs piemērota vieta. Vispirms iemērc filtrus siltā ziepjūdenī vai ūdenī, kurā izšķīdināts pulveris. Pēc kāda laika lipīgās tauku nogulsnes būs vieglāk nomazgājamas.

Ja nav nepieciešamība mazgāt pašu filtrus, nosūcēja notīrīšanai iesaka izmantot līdzekli taukainām virsmām, jo ne vienmēr parastās ziepes tiek galā ar trekno kārtu. Vēl var izmantot šķidro trauku mazgāšanas līdzekli. Jebkurā gadījumā pēc attaukošanas, ja tā ir tērauda virsma, vēlams to apstrādāt ar speciāliem līdzekļiem, kas piedod spīdumu.

Vēl var mēģināt šādu metodi – uz mitras švammes vai lupatiņas uzber sodu un ar to pēc tam notīri taukaino kārtu no tvaika nosūcēja. Šādi var iztikt pat bez beršanas, pēc tam tikai ar vienreizējo dvieli jānoslauka virsma. Sodu var izmantot arī pulvera vai ziepju vietā, ja filtrus mazgā atsevišķi bļodā vai vannā.

Neparasta, bet vairāku foruma aktīvitstu atzīta metode – mitrās salvetes. Šīs salvetes ļoti labi notīrot arī taukainās kārtas tvaiku nosūcējam, un tās var izmantot profilaksei ikdienā, lai filtrs laika gaitā neaizsērētu ar taukiem.

Lai arī nevienā no foruma aktīvistu pieredzēm neizskanēja šāds padoms, ''Tava Māja'' pārliecinājusies arī par citas metodes efektivitāti, un te būs vajadzīga trauku mašīna. Tie, kam šāda ierīce mājās, ir, noteikti kaut reizi jāizmēģina filtri izmazgāt tajā. Mazgājot ar rokām un birstīti, tik veiksmīgi ar mazo spraugu iztīrīšanu netikt galā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!