Foto: Shutterstock
Cītīgajiem cepeškrāsns izmantotājiem noteikti aktuāls jautājums, kā nospodrināt stikla durvis, kas laika gaitā aizķep ar taukiem, un kas ar ūdeni nemaz nav tik viegli nomazgājamas. Šim nolūkam vajadzēs iedarbīgākus līdzekļus, lai pēc tam caurredzētu ēdienu, kas kārdinoši gatavojas.

Var, protams, izmantot speciālos tīrīšanas līdzekļus virtuvei, taukainu virsmu tīrīšanai, bet, ja to nav pa rokai, jāmeklē citas metodes, kā nospodrināt stiklu. Un viena no tām ir, izmantojot sodu un ūdeni. Šis salikums efektīvi palīdz novērst dažāda veida traipus, arī taukainus un uz stikla.

Kā raksta ''Some what simple'', soda jāsajauc nelielā trauciņā ar ūdeni, jāapmaisa, lai tā izšķīst un izveidojas pastai līdzīga konsistence, un tad jāiesmērē uz stikla, kas iepriekš pārslaucīts ar mitru lupatiņu.

Kad sodas masa iesmērēta uz netīrās virsmas, jāļauj tai ievilkties kādas minūtes 10-15, un tikai tad var ar mitru lupatiņu pamazām visu netīro noslaucīt.

Lai stikls pēc tam būtu vēl spožāks, samitrini tīru, sausu lupatiņu ar etiķi un apslauki notīrīto stiklu. Pēc 15 minūtēm noslauki arī to, lai stikls saglabātu spīdumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!