Foto: Shutterstock
Svētku galda klājumā jāpadomā ne vien par greznāko trauku likšanu godā, bet arī to, kā ar niansēm kopskatu iegūt krāšņāku. Šajā sakarā piedāvājam izmantot galda salvetes dekoratīvam papildinājumam katram uz šķīvīša. Lūk, trīs interesanti veidi, kā salocīt salvetes!

Ziemassvētku eglītes formā

Ļoti piemērota svētkiem būs salocīta salvete eglītes formā. Atlocītās maliņas izskatīsies kā egļu zari un forma būs tik pievilcīga, ka gluži vai žēl to izjaukt.

Šim nolūkam derēs kvadrāta formas auduma salvete, kas viegli pakļaujas locīšanai, piemēram, lina. Lai gan gala rezultāts liek domāt, ka darbs ir sarežģīti īstenojams, patiesībā šāda salvetes salocīšana prasīs vien dažas minūtes, un gala rezultāts ir tā vērts.

Šajā video pamācībā parādīts, ka egles galā var iespraust kociņu ar egles bumbiņu, taču iesaku tā vietā izmantot kādu saspraužamo adatu, uz kuras var uzkārt bumbiņu un to iespraust egles galā.

Video pamācība:

Zieda imitācijas formā

Vai tā būtu papīra, vai auduma salvete, ļoti skaisti salocīt to var arī zieda formā. Izmantojot pieskaņotas krāsas audumu vai papīru, gala rezultāts izskatīsies kā Ziemassvētku zieds. Arī šajā locīšanas tehnikā vislabāk izmantot salveti ar vienāda garuma malām. Tāpat interesantāks būs noformējums, ja izmantosi salveti ar Ziemassvētku ornamentiem. Gatavo veikumu liec šķīvja vidū. Starp citu, šajā salvetē var ielikt vai iestiprināt galda karti katram viesim.

Video pamācība:

Sirsniņas formā

Ziemassvētki ir gada sirsnīgākie svētki, tāpēc sirsniņu motīvi tiem visnotaļ piestāv. Arī salveti var izlocīt sirsniņas formā, atliek tikai vadīties pēc video sniegtajām norādēm. Šim salvešu locīšanas veidam vajadzētu sarkanas krāsas salveti – auduma vai papīra, tas lai paliek katra paša ziņā, taču tikpat labi arī rakstaina, pumpaina un musturiem rotāta salvete derēs. Salocīto salvešu sirsniņu liec šķīvja vidū un uz tās noliec galda karti vai nelielu rotājumu. Skaisti izskatīsies, ja virsū uzliksi piparkūku kā nelielu dāvaniņu katram viesim.

Video pamācība:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!