Nereti no idejas par ugunskura vietu piemājas pagalmā atsakāmies, jo negribam sabojāt iekopto zālienu vai ikdienā, kad uguns netiek kurināta, nevēlamies raudzīties uz pelnu un ogļu kaudzīti. Portālā "Goodhomedesign.com" uzgājām praktisku pamācību, kā ierīkot glītu ugunskura vietu, kuru var izmantot arī kā improvizētu grilu, aprīkojot ar restēm.

Jāsāk ir ar vietas izvēli - atceries, ugunskura vietai jābūt vismaz piecu līdz desmit metru attālumā no jebkādiem priekšmetiem, kokiem un ēkām, tā paredz ugunsdrošības noteikumi. Nākamais solis - izvēlēties ugunskura vietas formu un izmēru, no tā atkarīgs arī, cik daudz materiālu būs nepieciešams.

Pirms ķerties pie darba, pārliecinies, ka tev ir visi nepieciešamie instrumenti un materiāli. Darbam būs nepieciešama lāpsta, šķembas, akmens bloki vai ķieģeļi. Ja plāno ugunskuru iekārtot kā grilu, tev vajadzēs arī ugunsdrošas metāla restes.

Izvēlētajā vietā ar lāpstu izroc aptuveni 20 centimetrus dziļu bedri, kuru piepildi ar šķembām. Izmantojot ķieģeļus vai akmens blokus, no viena stūra sāk kraut ugunskura rāmi. Prasmīgāki saimnieki ugunskura vietas ārsienas var apdarināt ar dekoratīviem akmeņiem vai plāksnēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!