Foto: Shutterstock

Ja esi starp tiem cilvēkiem, kuri labprāt katrai lietai atrod vērtīgu izmantojumu, un iekrātās stikla pudeles tā vien gaida savu izmantošanu, tad aizņemies kādu no portāla housebeautiful.com ieteiktajām idejām un papildini savu mājsaimniecību ar gaumīgiem aksesuāriem, traukiem vai dekoriem.

Neparasts veids, kā izmantot stikla pudeles, it īpaši tad, ja forma ir netradicionāla, ir to aptīšana ar sizala diegiem vai arī jūrnieku stila tīklu, un izmantot to, kā aksesuāru interjerā. Šāda stila dekors piestāvēs pludmales stila interjeram vai arī brīvdienu mājai pie jūras.

Reizēs, kad viesojas daudz ciemiņi un ar vienu limonādes krūzi nepietiek visu slāpju remdēšanā, izmanto tukšās stikla pudeles limonādes vai ūdens iepildīšanai. Ja pudeles kakliņš ir pietiekami plats, tajā var ielikt arī kādu citrusa šķēlīti, ogas vai piparmētru lapiņas, tad pasniegšana būs vēl oriģinālāka, turklāt šajā gadījumā nav jāuztraucas par to, ka pudeli nevar aiztaisīt, jo tas nemaz nav nepieciešams.

Foto: Shutterstock

Oriģinālu dekoru ar pudeļu izmantošanu var ieviest, ja ir pieejams speciāls instruments pudeļu frēzēšanā. Nogriežot pudeles augšējo daļu, un, atstājot vien pamatni, kā arī noslīpējot asās malas, to var izmantot sukulentu kompozīcijas izveidē vai kāda cita puķu stāda pasniegšanā.

Krāsaino stikla pudeļu īpašnieki var tās izmantot stilīgas lampas izveidē. Arī šajā gadījumā pudelēm ir jābūt sagrieztām, tikai šeit jāizmanto pudeles apakšējā daļa, lai varētu iekarināt vadu un spuldzīte būtu redzama. Saliekot kopā vairākas šādas pudeles, tiks iegūts gana spožs un interesants apgaismojums. Šai idejai var izmantot pat dažādu krāsu pudeles, tad noformējums būs īpaši dzīvespriecīgs.

Vēl kāda laikietilpīgāka, bet noteikti izpildīšanas vērta ideja, ir ar stāvlampu. Tukšo pudeli izmanto kā statīvu, kuras apakšā pa izveidoto caurumu izver vadu, bet pudeles augšpusē novieto lampas kupolu, un stāvlampa gatava!

Klasisks tukšo pudeļu izmantojums, par kuru nereti aizmirstam, ir griezto ziedu uzglabāšana. Tajā var izkārtot gan mākslīgos ziedus, gan dabīgos, turklāt pudeles dažādos augstumos veidos neparastu kompozīciju uz kāda galdiņa, palodzes vai plaukta. Izkārto pudelēs smilgas, pļavu puķes vai jebkurus sezonā pieejamos grieztos ziedus.

Foto: DELFI

Ja trūkst ideju dāvanas pasniegšanai, kas ir papīra formātā (nauda, dāvanu karte, biļetes u.c.), tad pudele var apvienot gan iesaiņojuma, gan arī apsveikuma kartītes funkciju. Pudeles ārpusē uzraksti novēlējumu, bet pudeles iekšienē ieliec dāvanu. Vēl skaistāk izskatīsies, ja pudele būs ne tikai vienkārši atbrīvota no etiķetēm, bet arī nopūsta ar krāsu vai arī nokrāsota.

Foto: Shutterstock

Romantiskas noskaņas radīšanai, pudelēs var izkārtot gaismiņu virtenes, un izlikt tās uz kāda plaukta vai galda. Izskatīsies, ka zvaigžņu lietu būs ielijis pudelēs.

Foto: Shutterstock

Tiem, kuri nav atraduši pateicīgāko ideju putnu barotavas izveidei, var izmantot stikla pudeli tieši šim nolūkam. Iepildi tajā putnu barību, iekarini to apgrieztu otrādi uz kādas pamatnes, un barība izbirs tad, kad putniņš būs apēdis jau esošo.

Ja sveces ir vairāk, nekā svečturi, tad garākās pavisam noteikti var izkārtot pudelēs, un tās labi izskatīsies gan uz galda, gan arī uz kamīna malas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!