Foto: Shutterstock
Kad atvaļinājums ir vēl aiz kalniem, bet spēki ir tuvu izsīkumam, tad viennozīmīgi ir nepieciešama atpūta un miers. Lai nebūtu jābrauc uz tuvākām vai tālākām zemēm ceļojumos, SPA kompleksiem, lūk, idejas, lai pats savas mājas kaut vai uz vienu dienu varētu izveidot par mazu paradīzi, kur atpūsties no ikdienas steigas.

Piedāvājam portāla "Houzz" apkopotās idejas, kuras palīdzēs arī mājās nedaudz sevi palutināt ar procedūrām un lietām, kas liks sajusties kā tādā SPA kompleksā.

Sākumā gan jāteic, ka, lai pilnībā izbaudītu mieru un klusumu – velti dienu sev! Palūdz, lai dzīvesbiedrs aizved bērnus pie draugiem vai vecvecākiem, kā arī pats dodas savos darbos, lai kaut brītiņu ļautu tev palikt mājās vienam. Tāpat iepriekš vēlams arī izveidot sarakstu, lai zinātu, kādas lietas būtu nepieciešamas atpūtas kūrei.

Neaizmirsti arī par telpu tīrību pirms lielās SPA dienas, jo ar tīrās telpās ir taču patīkamāk uzturēties, vai ne? Nomaini gultasveļu, ienes telpā ziedus, kā arī sāc baudīt laisko atpūtu!

Nesteidzīgais rīta cēliens

Piekritīsiet, ka rīta cēlienam ir ļoti liela nozīme. SPA kompleksos tie allaž ir nesteidzīgi un mierīgi – lēnām var doties brokastīs, malkot karsti kūpošu kafiju un izbaudīt gardo maltīti. To pašu taču arī tu vari izdarīt mājās! Sagatavo sev gardu maltīti, dodies to ēst uz terases, gultā vai jebkur citur, kur tev labpatīk.

Možam garam – sportiskās aktivitātes

Kāpēc gan rītu neturpināt vai nesākt ar sportiskām aktivitātēm, kas liks iekustēties muskuļiem, kā arī sajust spēka pieplūdumu ķermenī? Idejas vingrošanai atradīsi ne tikai "Youtube", bet arī TV programmās vai arī šajā rakstā, kur ir lērums vingrojumu visam ķermenim, ko veikt mājās bez speciāla ekipējuma.

Relaksācija vannas istabā

Vanna, duša vai pirts būs perfekta kombinācija pēc kārtīga treniņa. Tajā droši vari ievietot speciālās un aromātiskās vannas bumbas, telpā sadegt sveces vai to piepildīt ar kādu patīkamu eļļiņas aromātu. Pēc tam nesteidzīgi vari sev veikt manikīru vai pedikīru, bet seju palutināt ar kādu patīkamu masku.

Malks svaiga gaisa

Mēdz teikt, ka daba ir vislabākais dziednieks, tāpēc dodies nesteidzīgā pastaigā pa tuvāko parku, mežu vai savu dārzu. Paņem līdzi pledu, kādu noderīgu grāmatu, lai varētu baudīt atpūtu svaigā gaisā. Atceries, ka nesteidzīgo atpūtu vari ieplānot ne tikai pa dienu, bet arī vakarpusē, kad pilsēta vai ciems ir iegrimis naksnīgās noskaņās.

Pilnvērtīga maltīte

SPA dienā neizmirsti parūpēties arī par pilnvērtīgu maltīti. Iekļauj savā ēdienreizē ēdienus, kas tev vislabāk garšo, kā arī neaizmirsti, ka to vidū jābūt arī dārzeņiem un augļiem. Tāpat atceries dienas laikā izdzert ieteicamo ūdens devu.

Neliela snauda dienas vidū

Kas gan ir izcila atpūta bez laiskošanās gultā? Pusdienlaikā atvēli laiku, lai iegrimtu mīkstajos pēļos un laistos snaudā. Iespējams, ka tieši miegs ir tieši tas, kas tev SPA dienā ir visvairāk nepieciešams.

Saulrieta vai zvaigžņu vērošana

Krāšņa saulrieta vai zvaigžņu vērošana varētu būt perfekts vakara noslēgums. Ja tavā mājā ir pagalms, tad dodies ārā vērot zvaigžņotās debesis! Paņem pledu, ieritinies tajā un nesteidzīgi izbaudi skaisto vakaru!

Vēlāk vari doties atpakaļ telpās, lai vēl veiktu pirmsmiega SPA kūri vannas istabā vai arī dodies gulēt, jo nav nekā labāka par kārtīgu izgulēšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!