Foto: Shutterstock
Piekritīsiet – atkritumu kastes nav no glītākajiem priekšmetiem dārzā vai pagalmā, tāpēc daudzi tās cenšas paslēpt zem kādām nojumēm vai kuplāka krūma. Kā atkritumu tvertni dārzā padarīt par kripatiņu pievilcīgāku, lūko rakstā tālāk!

Iedvesmojoties no portāla "Houzz" un fotoapmaiņas vietnes "Pinterest", esam aplūkojuši dažādas idejas atkritumu tvertnes novietošanai dārzā. Zemāk vari aplūkot fotogrāfijas, kas, iespējams, būs labs iedvesmas avots, lai arī savā pagalmā veiktu pārmaiņas.

Daļa no žoga. Vizuāli pat nevar pateikt, ka aiz koka konstrukcijas ir paslēpušās atkritumu tvertnes. Tām izveidots arī paceļams "jumts", lai kastes varētu ērti izstumt laukā. Šādā gadījumā gan jāatceras, ka koka konstrukcijas nav ilgtermiņa risinājums, jo laikapstākļu ietekmē tās bojāsies, piemēram, koks sāks melnēt, bet krāsa var lobīsies.

Ķieģeļu novietne. Kā raksta "Houzz", šī ķieģeļu novietne ir ļoti saskanīga ar māju. Atkritumu "namiņam" izveidoti arī divi nodalījumi, kuros var novietot mazākas atkritumu tvertnes vai citus priekšmetus.


Dārza sastāvdaļa. Kāpēc gan atkritumu tvertnes novietne nevarētu būt daļa no dārza? Lūk, attēlā zemāk uz novietnes jumta ir sastādīti augi. Novietni var arī apaudzēt ar vīteņaugiem, piemēram, saldo mīlu jeb sausserdi.


Pārvietojamā sētiņa uz riteņiem. Lielisks risinājums tiem, kuri negrib būvēt pastāvīgu novietni.

Paredzēt jau speciālu vietu ēkā. Var uzbūvēt malkas šķūni vai darbarīku glabātuvi, kur atvēlēta vieta arī atkritumu tvertnēm. Nebūs jālauza galva par to, kur gan dārzā nolikt atkritumu tvertni.

Iežogojums. Visas atkritumu kastes var paslēpt aiz glīta iežogojuma. Attēlā zemāk var aplūkot to, cik gan saskanīgi izvēlētas krāsas gan mājas fasādei, gan vārtiņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!