Foto: Shutterstock
Radoša izdoma, sukulenti un saplīsis keramikas puķupods – tik vien nepieciešams, lai radītu interesantu un atmiņā paliekošu mājas dekoru!

Neatkarīgi no tā, vai glaunais keramikas puķupods, kurš cienījami pildīja mājas lomu augiem, ir saplīsis vairākos gabalos mājdzīvnieku nedarbu vai paša neveiklības dēļ, nesteidz to tūdaļ izmest miskastē. Ja vien tev piemīt radošs gars un pacietība, no lauskām vari izveidot miniatūro dobi sukulentiem, iesaka portāls "Better Homes and Gardens".

Ja ideja šķiet saistoša, taču saplēsta podiņa nav pa rokai, izvēlēto puķupodu lauskās vari sasist ar āmuru, cenšoties vienu no poda malām atstāt pēc iespējas neskartu. Lai lauskas nelidotu uz visām pusēm, labāk vispirms to piepildi ar kartona loksnēm. Atceries, ka lauskas ir asas, tādēļ vislabāk darboties ar dārza cimdiem.

Kad materiāli sagatavoti, sāc dobes plānošanu. Puķupoda lauskas sakārto tā, lai veidotos vairāki dobes līmeņi – ja vēlies radīt iespaidīgāku mākslasdarbu, talkā ņem arī citus dažāda izmēra saplēstus puķupodiņus. Lauskas pildīs arī atbalsta funkciju, kad podā iebērsi augsni. Tās iecerētajā vietā piestiprini, izmantojot silikona līmi.

Kad puķupoda dizains ir gatavs, aizpildi to ar augsni. Svarīgi augsni puķupodā bērt pakāpeniski, ik pa laikam to pieblietējot un aplaistot, lai augsne nostiprinātos vienā vietā.

Izveidotajā dobītē vari stādīt augus, kas tuvāki sirdij, taču vislabāk tajā jutīsies sukulenti, kuri labprāt aug ierobežotā platībā un nav prasīgi pret mitrumu. Lai dobi padarītu krāšņāku, izmanto dažādas figūriņas, sūnas, akmeņus un citus aksesuārus.

Lūk, pāris idejas, kā izveidot sukulentu dobīti, izmantojot saplēstu keramikas puķupodu:










Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!