Foto: Shutterstock
Kolīdz pavasaris liek par sevi manīt, neatņemams mājas darbs ir logu mazgāšana, lai ziemas putekļi nekavētu spilgto saules staru iespīdēšanu un mostošās dabas vērošanu. Par logu mazgāšanu ''Tava Māja'' rakstījusi no dažādiem aspektiem, atgādinot tautas metodes, gan atklājot profesionālu logu mazgātāju knifiņus, tāpat liec aiz auss ieteikumus, kā nomazgāt palodzes un logu rāmjus.

Pirms ķeries klāt pie logu spodrināšanas, nodrošinies ar nepieciešamajiem palīgrīkiem, sākot no tīrīšanas līdzekļa, ko, starp citu, var pagatavot pats, beidzot ar lupatiņām, kuru izvēlē ieteikumus vari smelties šeit.

Zelta likums, kas attiecas uz logu mazgāšanu – to ieteicams darīt gaišā dienas laikā, bet tad, kad uz logiem nespīd tieši saules stari, pretējā gadījumā pēc tīrīšanas švīkām klāts stikls vien būs. Lai arī ir pieejamas dažādas lupatiņas, ievērojami logu tīrīšanas darbu atvieglos speciālā gumijas sliede ūdens novākšanai. Nevajadzētu švammi vai lupatiņu aizstāt ar papīra dvieļiem un salvetēm, jo tie atstās pūkas uz logiem. Citus ne mazāk būtiskus priekšnoteikumus, kas logu mazgāšanu atvieglos un padarīs par patīkamu nodarbi, lasi šeit un šeit.

Pēc logu mazgāšanas pievērs uzmanību arī rāmju un palodžu tīrībai – arī šajā sakarā ''Tava Māja'' ir padomi, kādus līdzekļus izmantot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!