Foto: Shutterstock
Ir daudz tādu sīkumu, kas ikdienas uzkopšanā piemirstas, bet tad pēkšņi ieraugām, ko laika zobs nodarījis. Katru reizi tīrot klozetpodu, varbūt nemaz neiedomājamies notīrīt arī savienojuma vietas, taču, ja tās ir jau aprūsējušas, klātas biezu kaļķakmens kārtu vai pelējumu, pēdējais laiks to novērst.

Patiesībā šai niansei vajadzētu pievērst uzmanību ne vien higiēnas apstākļu dēļ, bet arī klozetpoda tehniskā stāvokļa dēļ. Ja savienojuma vietas netiks tīrītas, tās var sākt deformēties un citādi nefunkcionēt, piemēram, ja tās aprūsējušas.

''Blog.homespothq'' piedāvā dažus noderīgus ierosinājumus, kā iegūt tīrību šai klozetpoda daļai. Vispirms apslauki savienojuma detaļas ar mitru drānu. Pēc tam samitrini drānu vai švammi ar etiķi un centies ar to notīrīt netīrumus un nogulsnes. Etiķis palīdzēs novērst arī rūsas veidošanos. Etiķi var arī atšķaidīt ar ūdeni, lai tas nav tik spēcīgs. Var izmantot arī nelielu birsti, lai vieglāk aizsniegt šaurās spraugas un iztīrīt tās, taču nevajadzētu izvēlēties rīku ar metāliskiem, asiem sariem, jo tā var sabojāt arī klozetpoda virsmu. Pēc mazgāšanas ar etiķi noteikti notīri virsmu vēlreiz ar ūdenī samitrinātu drānu. Ja nepieciešams, atkārto tīrīšanu ar etiķi vairākas reizes, līdz savienojuma vietas ir spodras.

Krietni biežāk jātīra pats klozetpods, un tam noderēs šie padomi, kā atvadīties no kaļķakmens nosēdumiem, tāpat arī šis pašgatavotais atsvaidzināšanas līdzeklis būs patīkams pārsteigums. Bet, ja aktuāls jautājums tieši par paša klozetpoda virsmas tīrīšanu, atbildes meklē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!