Foto: Shutterstock
Ja tuvākajā laikā esi pārvākšanās priekšnojautās uz jaunu mitekli, tad agri vai vēlu prātā pavīdēs domas par to, kā visu kompakti sakrāmēt kastēs, kā noorganizēt mantu pakošanu un kā kaut ko neaizmirst. Šādām situācijām lieti noderēs padomi un ieteikumi, kuriem iedvesmojāmies no portāla ''Buzzfeed''.

Nepieciešamākās lietas

Tā kā pilnīgu pārvākšanās procesu nav iespējams veikt pāris stundās, tad nepieciešamākās lietas ieteicams salikt atsevišķā, mazākā somā. Tām lietām, kas ir pirmās nepieciešamības jaunas dienas uzsākšanai, ir jābūt nevis lielajās kastēs starp pārējām mantām, bet gan atsevišķā, labi zināmā vietā, lai steigā viss būtu operatīvi atrodams. Šo lietu sarakstā noteikti iekļauj telefona lādētāju, planšetdatoru, plānotāju, maku, atslēgas un, protams, apģērbu un higiēnas preces. 

Pārskatāmas kastes

Ja vien ir iespēja, lietas, kurām nepieciešama pārredzamība, novieto caurspīdīgās plastmasas kastēs. Tādā veidā zināsi, kur kas atrodas, un būs daudzkārt vieglāk orientēties mantu juceklī. Apģērbu, apavus un gultas veļu vari likt kartona kastēs, virs tām uzrakstot vai pielīmējot lapiņas ar uzrakstiem, kas tajās atrodas. 

Iepako plīstošus priekšmetus

Tā kā pārvākšanās procesā tiks transportēts viss, ieskaitot virtuvē esošos plīstošos traukus, ir nepieciešams īpaši pievērsties tieši šo lietu pārvadāšanā. Glāzes, šķīvjus, deserta traukus, krūzes, dizaina priekšmetus un arī bildes foto rāmjos iepako speciālos, tam paredzētos ietīšanas materiālos. Starp citu, glāžu ietīšanā vari izmantot arī tīras zeķes, tās neļaus traukiem saplīst, ja tie atradīsies cieši viens pie otra. Lai pārvākšanās process nebeigtos ar jaunām trauku šķembām, parūpējies arī par to, kur salikt visus ietītos priekšmetus. Vislabāk tam noderēs kastes no stingra un cieta materiāla, neļaujot saturam saspiesties. 

Zīmītes

Pat tad, ja uzskati, ka spēsi lieliski orientēties sapakoto mantu kaudzē, labāk nodrošinies ar piezīmju lapiņām, kur ir aprakstīts kastes saturs. Paturi prātā, ka vislabāk šīs zīmītes ir līmēt nevis kastes virspusē, bet gar sāniem, jo kastes visticamāk tiks krāmētas viena virs otras, tāpēc uzrakstus nevajadzētu noslēpt. 

Kosmētikas transportēšanai

Pārvākšanās kņadā var nemaz neienākt prātā doma par to, ka kosmētiku un parfimēriju vajadzētu kā īpaši sagādāt transportēšanai, tomēr drošs paliek drošs, un par ļaunu nenāks sagatavoties arī tās pārvadāšanai. Pūdernīcās un acu ēnu paletēs ieklāj vates gabaliņus, lai tās saturs nesadrūp, savukārt smaržu pudelītes ietin kādā audumā, lai tās nejaušības gadījumā neieplaisātu. Nekas tā nespēj sabojāt pārvākšanās prieku, kā šampūna izlīšana starp citiem priekšmetiem un kāda cita šķidra satura izlīšana, tāpēc arī visas pudelītes ievieto plastmasas maisiņos, vai arī, atskrūvē tos, ieliec pa vidu kādu maisiņa strēmeli un uzskrūvē pa virsu korķīti. 

Rotaslietas

Ja pienācīgi nesagatavosi rotaslietas pārvadāšanai, būs ļoti sarežģīti tās atpiņķerēt, īpaši tad, ja krājumos ir daudz ķēdītes, krelles un gari auskari. Izmanto kādu materiālu, kur vari šīs rotas iekarināt, piemēram, dēli ar uzlīmētu filca materiālu, kur vari iespraust auskarus, bet ķēdītes iekarināt nelielās skrūvēs.  

Nieki un sīkumi

Ikviens, kurš piedzīvojis pārvākšanās procesu, zinās, ka gadās sastapties ar situācijām, kur mīt neziņa par to, kam paredzēta kāda skrūve, kurai mēbelei pieder konkrēts stiprinājums, utt. Lai izvairītos no šādas neziņas, saliec visus sīkumus plastikāta maisiņā uz kuriem ir paskaidrojums, kam konkrētā lieta ir paredzēta – virtuves plauktam, skapim, gultai u.tml.

Apģērba sapakošana

Viens no operatīvākajiem veidiem kā ātri sapakot apģērbu, ir ņemot tos ar visiem pakaramajiem un, liekot pa daļām, lielos plēves maisos. Ja ņemsi katru apģērba gabalu un pa vienam to liksi kastē, tas aizņems daudz vairāk laika, turklāt, viss pēc tam būs jāgludina.

Sadzīves tehnika

Tādu sadzīves tehniku ledusskapis, saldētava un veļas mašīna, ir vēlams atslēgt no strāvas iepriekšējā dienā. Īpaši saldētavai un ledusskapim ir iepriekš jāatsilst istabas temperatūrā un tiem jābūt pilnībā atbrīvotiem no produktiem. 

Palīgi

Lai arī kādas būtu tavas darba spējas, nodrošinies ar papildus darba rokām, kas ievērojami atvieglos ne tikai mantu izkraušanu no vecā mājokļa, bet arī ievākšanos un izpakošanos jaunajā mājvietā.

Jaunās mājas uzkopšana

Ja vien tev ir tāda iespēja, pirms pārcelies uz jauno mājokli ar visu mantu kaudzi, dodies turp bez jebkādām mantām un vispirms veic mājokļa uzkopšanu. Brīdī, kad viss būs piekrāmēts ar mantām, nebūs ne mazākās vēlēšanās veikt tīrīšanas darbus, bet ir tik patīkami pārvākties tīrā un sakoptā vidē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!