Foto: PantherMedia/Scanpix

Lai izvairītos no pilniem netīrās veļas groziem un situācijām, kad vēlamās drēbes joprojām nav izmazgātas, ievēro šos ieteikumus, un veļas mazgāšana vairs nesagādās nekādas raizes.

Jo biežāk, jo labāk

Lai izvairītos no lielajām netīrās veļas kaudzēm, centies veļu mazgāt pēc iespējas biežāk. Ir liela atšķirība, vai veļa tiek mazgāta reizi nedēļā, vai reizi divās nedēļās, un arī sakrātais veļas daudzums krietni atšķirsies. Vienā dienā izmazgāt lielu veļas daudzumu būs grūti, jo nesen mazgātie apģērbi vēl nebūs izžuvuši (ja vien neizmanto veļas žāvētāja ierīci). Tāpat no biežākas veļas mazgāšanas, izvairīsies no situācijām, kad pēkšņi nepieciešamā kleita izrādās vēl ir netīrās veļas grozā.

Nekoncentrējies veļas dienai

Aizbildinājumi par to, ka šodien nav veļas diena, ir pilnīgi nevietā. Veļa ir jāmazgā tad, kad tā ir netīra, nevis tad, ka ir pienākusi kāda īpaša diena.

Veļas šķirošana

Šī nodarbe patiesi nav lieka laika šķiešana, bet gan nepieciešamība, lai nerastos pārpratumi pēc tīrās veļas izņemšanas. Atrodi sev ērtāko veļas šķirošanas veidu, lai nebūtu tā, ka, mazgājot balto veļu, nejauši tiek ielikta arī kāda sarkana zeķe, kas visas drēbes var iekrāsot. Ja ierīkosi vairākus grozus vai kastes, piemēram, vienu baltai veļai, otru krāsainai, tad process būs vieglāks, turklāt, tādā veidā ir ērtāk sekot līdzi tam, kad nepieciešams mazgāt drēbes. 

Pazudušās zeķes

Kurā ģimenē gan negadās nozaudēt kādu zeķu pāri vai arī vienu no pāra zeķēm. Lai zeķes nepazustu nebūtībā, atrodot savā grozā lieku zeķi, vai tikai vienu no pāra, dodies meklējumos uzreiz, nevis pēc nedēļas vai vēlāk. Jo ātrāk atradīsi trūkstošo, jo vieglāk būs turēties pie šīs kārtības un lietu nepazaudēšanas.

Veļas žāvētājs

Ja vien ir iespēja, ieguldi naudu veļas žāvētājā, jo tas patiesi atvieglo gan veļas izkāršanas procesu, gan arī padara veļu teju vai tūliņ velkamu. Nevar salīdzināt to, kā atšķiras žāvēta veļa uz stenda, vai speciālā žāvēšanas ierīcē.

Kārtīgas veļas kastes
Centies pieradināt gan sevi, gan pārējos pie kārtības uzturēšanas netīrās veļas grozā. Pirmkārt, salocītā veidā netīro veļu var uzglabāt vairāk, otrkārt, tādā veidā tā ir pārskatāmāka. Salokot netīrās drēbes pirms likšanas veļas kastē, tās arī tik ļoti nesaburzīsies pēc mazgāšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!