Foto: Shutterstock
Ja regulāri iegādājies glancētos žurnālus, gribot negribot, pēc laika tie veido iespaidīgus krājumus. Kurināšanai žurnāli nederēs, vienkārši izmest arī nebūtu prāta darbs, tāpēc aizlienē kādu no šīm radošajām idejām, kā tos izmantot dažādu dekoru veidošanā un praktiskām vajadzībām.

Viens no praktiskajiem padomiem, par ko aizdomātos vien retais, attiecināms uz garo zābaku glabāšanu. Sarullē žurnālu un izliec to stulma daļā, lai tas nelokās un nesaplok. Tādā viedā zābaki labāk saglabās savu formu.

A photo posted by Mimosa (@sussiinamimosa) on Dec 23, 2014 at 4:15am PST

Skaistākās žurnāla lapas vari izgriezt un pietaupīt reizēm, kad pa rokai nav dāvanu iesaiņošanas papīrs. Nereti tieši ar žurnāla lapām izdodas iesaiņot vēl glītāk dāvanas. Starp citu, ja plānots dāvināt naudu vai dāvanu karti, izmanto nevis jau gatavu aploksni, bet izveido to pats no košākām žurnālu lapām. Vēl glancētie žurnāli noderēs, meistarojot papīra pušķīšus, ko pielīmēt pie iesaiņotās dāvanas.

Līdzīgi kā tas ir ar dāvanu iesaiņošanu, krāsainās žurnāla lapas noderēs dažādu svētku dekoru veidošanai. Izgriez no papīra trīsstūrīšus un pielīmē tos pie striķīša, lai izveidotos virtene. Var veidot arī pušķus, papīra ziedus, tūtas našķu pasniegšanai un pat dekoratīvus vainagus, ko pielikt pie sienas.

A photo posted by Amber Black (@ambular_black) on Jun 24, 2016 at 6:34am PDT

Tiem, kam patīk radoši ķimerēties un nodarboties ar rokdarbiem, vērts izmēģināt kādu ideju, kur nepieciešamas papīra strēmelītes. Pa vienai savirpinot katru lapu, pēc tam var darināt lampas abažūru, dekoratīvu trauku, sienas dekoru, krūzīšu paliktni un pat grozu.

A photo posted by Sanna Luoto (@sanniainen) on Dec 10, 2015 at 11:40am PST

Ja kāro pēc jauna sienas dekora ar kādu bildi, atrodi žurnālu krājumos tīkamākos attēlus un ierāmē tos. Nereti žurnālos iemūžināti tik skaisti attēli, ka tie pelnījuši tikt ierāmēti un līdz ar to apskatāmi biežāk. Piemēram, virtuvē rāmīšos piestāvēs dažādu ēdienu vai produktu bildes, bet tikpat labi tā var būt jau vesela recepšu lapa ar visām norādēm – kāpēc gan ne?

Savukārt smalku aksesuāru cienītājiem patiks ideja par pašdarinātu svečturi, kas veidots no savstarpēji savītām papīra strēmelēm.

A photo posted by Michaelah (@gypsie_hunnie) on May 29, 2015 at 8:17pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!