Foto: Shutterstock
Glāzes, bļodas, šķīvji, cepamās formas, veidnes vai krūzītes – pērkot traukus veikalā, visbiežāk katrs būs aplīmēts ar etiķetēm, kuras nebūt nav tik viegli noplēšamas. Plēšot tās, papīrs sadalās un daļa paliek uz trauka, bet mazgājot noberzējas tikai daļa. Kādas ir labākās un ātrākās metodes etiķešu nomazgāšanai?

Metode, ko visbiežāk mēģinājuši visi šādā situācijā, noteikti ir mazgāšana siltā ūdenī, taču ir kāds triks, ko piekopjot, izdosies uzlīmi nomazgāt pavisam. Pirmais noteikums – izmanto karstu, bet ne verdošu ūdeni, trauku mazgājamo līdzekli. Otrais – ļauj traukiem 10-20 minūtes mērcēties, jo tikai tad to būs vieglāk noberzt. Pēc mērcēšanas ņem talkā kādu švammi, kas ar abrazīvo tekstūru palīdzētu aizķert un noberzt uzlīmi, tikai raugies, lai tas nesabojā trauka virsmu, rekomendē ''Msn''.

Tas, kāpēc uzlīmi tik grūti nomazgāt vai noplēst, ir līmes dēļ. Vēl viens variants, kā iztikt bez roku slapināšanas, ir fēna izmantošana. Ar karsto gaisu virzi plūsmu uz uzlīmi un kādu laiku tā paturi, līdz uzlīme paliek silta un līme sasilusi. Pēc tam uzlīmi krietni vieglāk noplēst, jo līme nav tik cieši pieķepusi virsmai. Nav jāsatraucas par trauku – tas no fēna karstuma necietīs. Visvieglāk uzlīmi nevis plēst, bet nokasīt, ņemot talkā, piemēram, kredītkarti vai plastmasas lineālu, kas nesaskrāpē trauku.

Ja arī šī pieeja nešķiet vilinoša, pamēģini uzlīmes noņemt ar eļļas, spirta vai acetona palīdzību. Samitrini vatīti ar izvēlēto šķidrumu, samitrini uzlīmi un tad centies to nokasīt ar iepriekš minētajiem palīgrīkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!