Foto: Shutterstock
Pēc roku mazgāšanas uz jaucējkrāna neizbēgami paliek ziepju nosēdumi. Kā no tiem atbrīvoties, izmantojot mājās pieejamos materiālus?

Hromētu vai nerūsējoša tērauda jaucējkrānu no ziepju nogulsnēm vari nomazgāt, izmantojot vienādās proporcijās sajauktu etiķa un ūdens maisījumu. Pēc tīrīšanas kārtīgi noskalo virsmu un nosusini to ar sausu un mīkstu drānu.

Dušas galvu no dušas želejas nosēdumiem nospodrināt izdosies, piepildot celofāna maisiņu ar ūdeni, kuram klāt piejaukts etiķis. Iemērc maisiņā dušas galvu, apsien to un vismaz stundu atļauj šķīdumam iedarboties. Pēc izņemšanas uzgalis būs krietni spožāks un nosēdumi atmiekšķējusies. Arī dušas galvu pēc tam kārtīgi noskalo ar tīru ūdeni un nosusini ar mīkstu drānu vai dvieli. Svarīgi uzgali ar drānu noslaucīt pēc katras lietošanas reizes, lai uz tā nerastos nepatīkamie kaļķakmens nosēdumi cietā ūdens dēļ. Lai piešķirtu dušas uzgalim lielāku spožumu, to vari iesmērēt ar svaigu citrona šķēli.

Jaucējkrānus bronzas un misiņa krāsā vislabāk mazgāt ar tīru ūdeni vai speciāliem mazgāšanas līdzekļiem, lai nesabojātu tā virsmu. Ja vēlies izmantot jau mājās esošos resursus, ūdeni sajauc kopā ar tādu pašu daudzumu destilētu etiķi. Grūtāk notīrāmās vietās vari izmantot cepamās sodas un destilēta baltā etiķa vai citrona sulas sajaukumu, kuru uz jaucējkrāna uzklāj ar nebrazīvu drānu vai sūkli. Kad jaucējkrāns nožuvis, noskalo to un nopulē ar mīkstu, sausu drāniņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!