Foto: Shutterstock
Kaut visi iegādātie trauki, ko liekam uz plīts, izskatītos tik spoži un tīri, kā tikko iegādāti. Taču realitātē itin viss ātrāk vai vēlāk lietošanas ietekmē kļūst netīrs, taču, ja ik pa laikam izmantosi šo tīrīšanas metodi, tējkanna un citi palīgrīki izskatīsies kā jauni visu laiku.

Ar šādu problēmu, ja to tā vispār var saukt, saskaras katra pavarda saimniece, un plaši pazīstamās mājsaimniecības izdevumu autores Martas Stjuartes metode, kā tējkannu (var izmantot arī kastroļu, pannu tīrīšanai), ir sekojoša. Nelielā trauciņā sajauc sodu ar etiķi, lai izveidojas pastai līdzīga konsistence, un to tad arī iesmērē uz tīrāmās trauka virsmas. Uz trim ēdamkarotēm sodas vajadzēs aptuveni ēdamkaroti vai divas etiķa.

Tad iegūto pastu uzklāj ar kādu mīkstu, samitrinātu drānu, ļauj kādu brīdi ievilkties, un tad nomazgā ar siltu ūdeni. Pēc šīs tīrīšanas metodes vēl ieteicams to nomazgāt trauku mašīnā. Efekts būs vēl labāks, ja vien ražotājs norādījis, ka pannu, kastroli vai ūdens vārāmo kannu drīkst ierīcē mazgāt, raksta ''Martha Stewart''.

Šo tīrīšanas metodi atkārto ikreiz, kā redzami kādi piedeguši netīrumi. Jo ilgāk atstāsi tos nemazgātus, jo grūtāk tos būs noberzt. Svarīgi neizmantot abrazīvu birsti, tāpat uzmani, lai soda nesaskrāpē virsmu, tāpēc izmanto mīkstu lupatiņu un berzē pastu ar apļveida kustībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!