Foto: Shutterstock
Nav nemaz tik grūti atrast kādu virsmu, kas būtu no nerūsējošā tērauda – tas var būt ledusskapis, cepeškrāsns durvis, tvaika nosūcējs, plīts virsma utt. Ja kaut reizi esi jau mēģinājis to darīt, tad piekritīsi, ka ar ūdenī iemērktu lupatiņu šādas virsmas labāk netīrīt, jo paliek redzamas švīkas.

Viens no drošākajiem veidiem, kā atjaunot šo virsmu spīdumu un tīrību, lietojot specializētos tīrīšanas līdzekļus. Veikala piedāvājumā noteikti atradīsi speciālus tīrīšanas līdzekļus nerūsējošā tērauda virsmām.

Ja speciālu līdzekli pirkt negribas vai tas nav pa rokai, var izlīdzēties ar citām alternatīvām. Tā piemēram, sajaucot trauku mazgājamo līdzekli ar karstu ūdeni, iegūsi pateicīgu šķīdumu dažādu traipu nomazgāšanai. Iemērc tajā kādu drānu, kārtīgi nosusini un tad tīri virsmu. Lai nepaliktu redzamas švīkas un ziepju nosēdumi, svarīgi pēc tam lupatiņu kārtīgi izskalot un virsmu atkārtoti noslaucīt ar ūdenī samitrinātu drānu. Vēl labāk, ja uzreiz pēc tam virsmu noslaucīsi arī ar sausu drānu, ierosina ''Good House Keeping''.

Uz šādām virsmām ļoti redzami paliek pirkstu nospiedumi un tos vislabāk var notīrīt ar minerāleļļu vai vazelīnu. Kuru katru eļļu gan lietot nevajadzētu, piemēram, olīveļļu vai kokosriekstu eļļu, jo tā tikai atstās taukainu virsmu, nevis attīrīs to no pleķiem.

Pavisam neierastu salikumu iesaka izmēģināt ''The Kitchn'' – vispirms virsmu apsmidzinot ar etiķi un tad notīrot, bet pēc tam ar drānu viegli iemasēt virsmā minerāleļļu (meklē saimniecības preču veikalos). Vislabāk etiķi iepildīt pudelē un uz virsmas izsmidzināt, un pēc tam noslaucīt ar papīra dvieli. Ar minerāleļļas daudzumu aizrauties nevajadzētu – pietiks ar dažām pilēm, turklāt eļļu var uzliet uz drānas un tad ar to pulēt virsmu. Labāk paņemt mazāk eļļas un tad pēc nepieciešamības pievienot vēl, nekā virsmu pēc tam tīrīt nost no taukainās kārtas. Šādi var tīrīt visdažādākās virsmas, sākot no tostera, beidzot ar trauku mašīnu un plīts virsmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!