Foto: Shutterstock
Tie, kas izmanto šo sadzīves tehniku, zinās teikt, ka, reizēm kaut kam piedegot, nemaz tik viegli neizdodas pēc tīrīšanas arī novērst nepatīkamo deguma smaku. It īpaši, ja piedegusi kāda taukviela, ar tīrīšanu vien nepietiek.

Pirmais uzdevums situācijā, kad mikroviļņu krāsns nelāgi ož katrā darbības reizē, ir visu gružu iztīrīšana. Ja kaut kur ir pieķepis ēdiens, to noberzē un izslauka. Cik vien var, visas ēdiena paliekas jāiztīra.

Ja tomēr ir kaut kas piededzis tā, ka vienkārši to nenoslaucīt, izmanto ''Frugally Blonde'' metodi – papīra salvetes gabaliņu samitrini, uzpilini 5-10 pilienus citronu ēteriskās eļļas. Salveti ieliek mikroviļņu krāsnī un ierīci ieslēdz uz 1-2 minūtēm. Mitrums iztvaikos un ēteriskā eļļa palīdzēs atmiekšķēt piedegušos traipus. Šādi ne tikai atbrīvosies no netīrumiem, bet arī likvidēsi nepatīkamo smaku. Ja ar vienu reizi nepietika, mēģini vēlreiz, kārtīgi samitrinot salveti, iepilinot ēterisko eļļu un ļaujot tai pakarsēties 1-2 minūtes.

Vēl viena alternatīva, kā atbrīvoties no netīrumiem un arī neciešamās smakas, ir ņemt talkā trauku ar ūdeni, citronu. Karstumizturīgā traukā ielej ūdeni, iemērcē citrona daivu un liec to 1-2 minūtes karsēties. Ūdens uzsils un veidos tvaiku, savukārt citrons gluži kā tīrīšanas līdzeklis noņems visus netīrumus un absorbēs smakas. Vairāk par šo tīrīšanas metodi lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!