Foto: Shutterstock

Flīžu tīrīšana pavisam noteikti nav tas patīkamākais darbs, it īpaši tad, ja šuves jau kļuvušas tumšas un ar ūdens izmantošanu arī vairs nepietiek virsmas mazgāšanā. Ja nevēlies izmantot spēcīgus ķīmiskos līdzekļus, tad vari izmantot portāla apartmenttherapy.com sniegto pamācību un atsvaidzināt flīžu segumu. Šo pamācību noteikti var izmantot arī tad, ja flīzes ir virtuvē, tualetē vai kādā citā telpā.

Nepieciešamais flīžu seguma mazgāšanai, neatkarīgi no tā, vai tās ir mozaīku flīzes vai lielākos laukumos un vai tās ir uz grīdas vai sienas, nepieciešamie līdzekļi ir vienādi. Nodrošinies ar dzeramo sodu, galda etiķi, ūdeņraža pārskābi, pudeli ar pulverizatoru, vienu lielāku un vienu mazāku birsti, piemēram, nevajadzīgu zobu birsti, kā arī nelielu bļodu.

Vispirms virsma jānotīra ar etiķa palīdzību, tāpēc pudelē ar pulverizatoru vienādās proporcijās jāatšķaida etiķis ar ūdeni. Ar šo šķīdumu jāapsmidzina flīžu virsma un tad jāļauj līdzeklim ievilkties vismaz piecas minūtes. Pēc tam ar birsti noberz virsmu, lai etiķis attīrītu arī šuves, un tad noskalo ar siltu ūdeni.

Nelielā bļodiņā sajauc sodu ar ūdeni, lai izveidojas pastai līdzīgs līdzeklis. Ar mazākās birstes palīdzību iztīri šuves un flīžu virsmu. Pēc tam nosmidzini virsmu atkal ar etiķa un ūdens šķīdumu, ļaujot līdzeklim sākt putot. Ar birstes palīdzību kārtīgi noberz visas netīrās vietas un tad noskalo ar siltu ūdeni.

Īpaši netīrus traipus var novērst ar ūdeņraža pārskābi. Ja līdz šim nav izdevies ar sodu vai etiķi novērst kādu traipu, tad uzpilini to uz traipa vietas un atstāj pāris minūtes ievilkties. Pēc tam ar birstes palīdzību notīri traipu un pēc nepieciešamības papildini ar sodas un ūdens līdzekli. Noskalo ar siltu ūdeni.

Noderīgi!

Lai dušas kabīne un flīžu virsmas ilgāk kalpotu tīras un bez nosēdumiem, pēc katras mazgāšanās reizes nosmidzini to ar ūdens un etiķa šķīdumu, jo tas neļaus rasties nosēdumiem un traipiem. Ja tas tiks ievērots, tad flīzes būs ievērojami retāk jāmazgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!