Foto: Shutterstock
Pieķeroties pie mājas tīrīšanas darbiem, pievērs uzmanību, kādā tīrības pakāpē ir iekšdurvis katrā no istabām. Šī noteikti nav tā vieta, kura ar slapju lupatu tiktu mazgāta ik pārdienas, tāpēc lielās tīrīšanas dienas ir tam radītas. Bet kādus līdzekļus izmantot?

Būtu jau labi, ja ar ūdenī samitrinātu lupatiņu pietiktu, taču visbiežāk ar to izdosies noslaucīt vien putekļus, bet nopietnākus traipus tik viegli nenomazgāt. Lai arī gribētos roku stiept pēc kāda mazgāšanas līdzekļa, kas jau glabājas plauktiņā, kuru katru nevajadzētu ņemt. Durvju ražošanas speciālisti dažādos portālos vairākkārt uzsver, ka cieti pastas līdzekļi var virsmu saskrāpēt, bet šķidro līdzekļu sastāvā var būt šķīdinātāji, kuriem ir nevēlama reakcija ar laku vai kokmateriālu. Tāpat laminētām vai finierētām durvīm neizmanto līdzekli, kas paredzēts stiklam. Ja vēlies iegādāties speciālu līdzekli, derēs tāds, kas paredzēts mēbeļu tīrīšanai.

Tāpēc vislabāk izvēlēties ražotāja ieteikto līdzekli, bet, ja tas nav zināms, izmanto siltu ziepjūdeni, no sodas un ūdens izveido pašķidru pastu, ar kuru noberzt lielākus pleķus. Ja mājās ir jau gatava tīrīšanas pasta, izšķīdini to ūdenī, lai tā nav tik cieta un abrazīvā konsistence neskādētu durvju virsmai. Jebkurā gadījumā pēc tam virsma noteikti jāapslauka ar mitru drānu un tad ar sausu, norāda ''PG Everyday''.

Lupatiņas vietā ērtāk būs izmantot papīra salvetes, jo, kolīdz tās netīras, izmet un ņem jaunu sloksni, turpretim no lupatiņas pilnībā visu izmazgāt būs grūti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!