Foto: Shutterstock
Ja vien nesen nav bijusi ledusskapja ģenerālā tīrīšana, situācija, kad apakšējā nodalījumā esošās dārzeņu un augļu kastes prasās pēc izmazgāšanas, varētu būt visai ierasta. Nereti ar izskalošanu vien nepietiek un radušos traipus nemaz tik viegli nenomazgāt, tāpēc noderēs kāds padoms no praktiskās pieredzes.

Tie, kas regulāri tīra ledusskapi, iespējams, nemaz nav saskārušies ar situācijām, kad augļu un dārzeņu kastēs izveidojušies pelējumam līdzīgi pleķi, ko ar ūdeni nenomazgāt, vai arī, aizmirstot kādu produktu, kaste sasmakusi. Šādās reizēs neiztikt bez kāda tīrīšanas līdzekļa vai iedarbīgas tīrīšanas metodes.

Viens no efektīvākajiem veidiem, kā izmazgāt augļu un dārzeņu kastes, par ko pārliecinājās arī ‘’Tava Māja’’, ir trauku mašīnas izmantošana. Ledusskapja kastes jeb lielās atvilktnes liec trauku mašīnas augšējā nodalījumā. Ja abām kastēm tur nav vietas, vienu liec augšā, otru – apakšā. Ar ātro mazgāšanas režīmu būs gana, lai kastes atkal būtu spožas un tīras, turklāt ierīce pati tās arī izžāvēs, tāpēc uzreiz varēs likt ledusskapī tām paredzētajā vietā.

Ja trauku mašīna nav pa rokai, ne mazāk efektīvi kastes var izmazgāt ar rokām. Viena no iedarbīgākajām metodēm, ko pārbaudījusi ‘’Tava Māja’’ – izbārsti kastes iekšpusē sodu, nedaudz ielej siltu ūdeni un izslauki visu iekšpusi, lai soda noklāj visu virsmu. Ja traipi ir pamatīgāki, pievieno arī nedaudz etiķi. Tad atstāj kastes uz vismaz 20 minūtēm, lai soda ievelkas. Pēc tam traipi būs viegli nomazgājami, smakas uzsūktas, turklāt nebūs jābaidās par nenoskalotām ķīmiskā līdzekļa paliekām.

Protams, var mazgāt arī ar ierasto trauku mazgāšanas līdzekli un švammīti, taču pēc tam kastes rūpīgi jāizskalo. Pēc mazgāšanas kastes arī jāizslauka vai jānožāvē. Ja liksi tās atpakaļ ledusskapī mitras, augļi vai dārzeņi no mitruma ātri sabojāsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!