Foto: Shutterstock

Ar to vien, ka tiek izskalots filtru nodalījums un kanna, kurā tek kafija, vien nepietiek. Kafijas automātam ar filtriem nepieciešama arī rūpīgāka apkope, tāpēc iepazīsties ar Housebeautiful.com un Thekitchn.com sniegtajiem padomiem šajā procesā un ķeries klāt pie tīrīšanas darbiem, lai rīta kafija būtu vēl baudāmāka.

Katram kafijas automātam ir savas īpatnības un arī prasības pret tīrīšanu, tāpēc šajā reizē tiks apskatīti tīrīšanas padomi, kas attiecas uz pilienveida filtrācijas kafijas automātiem, turklāt tieši šie kafijas automāti ir biežāk sastopamie mājokļos.

Ikdienas apkope

Neatkarīgi no tā, cik bieži ikdienā tiek dzerta kafija, ieteicams automātam veikt nelielu apkopi pēc katras reizes. Ar siltu ūdeni izskalo filtra nodalījumu, krūzi, kā arī ar mitru lupatiņu notīri apsildāmo pamatni, lai uz tās nepaliktu piedeguši kafijas traipi. Ja kafijas automātam ir vēl kādas izjaucamas un izņemamas daļas, mazgā tās trauku mazgājamā mašīnā, tad tās tiks izmazgātas krietni labāk. 

Ģenerāltīrīšana

Ja kafijas automāts tiek izmantots katru dienu, tad reizi mēnesī tam vajadzētu veikt ģenerālo tīrīšanu, kad tas tiek kārtīgi iztīrīts un izskalots arī vietās, kur paši netiekam klāt. Lai to izdarītu, nepieciešams kafijas automātu sagatavot tāpat kā ierasts, ieliekot filtru, bet neieberot tajā malto kafiju. Ūdens tvertnes nodalījumā lej etiķi ar ūdeni, piemēram, 3 tases etiķi atšķaidi ar sešām tasēm ūdens. Ļauj kafijas automātam darboties un izmantot šo šķīdumu, jo tas attīrīs iekšējo sistēmu. Kad viss šķidrums ir iztecējis, izlej to no kannas un izmet arī izlietoto kafijas filtru.

Atstāj kafijas automātu atdzist, un pa to laiku ar karstu ūdeni un trauku mazgājamo līdzekli izmazgā automāta krūzes daļu, kurā pil kafija. Pēc tam ar šiem pašiem līdzekļiem kārtīgi nomazgā filtru. Kad tīrīšanas darbi pabeigti, veic vēl vienu kafijas pagatavošanas ciklu bez kafijas, bet ar tīru ūdeni, lai viss tiktu kārtīgi izskalots.

Ja etiķis nav pa rokai, ūdenim var pievienot arī pāris paciņas citronskābi, jo arī tā atkaļķos ierīci no radušiem kaļķakmens nosēdumiem. 

Neaizmirsti arī notīrīt kafijas automātu no ārpuses - tam vislabāk noderēs mitra drāna vai speciālas mitrās salvetes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!