Foto: Shutterstock
Ja pats krāsošanas process vēl ir patīkams, tad instrumentu tīrīšana pēc tam gan var sagādāt galvas sāpes, jo krāsas traipus tik vienkārši nemaz neizdodas iztīrīt. Uzzini padomus no krāsu speciālistiem, kā šo procesu atvieglot un otas un rullīšus ērti izmazgāt.

Iespējams, krāsošanas brīdī negribas domāt par to, ka otas noderēs arī vēlākam laikam un citiem krāsošanas darbiem, tomēr uzreiz neizmazgātas otas vēlāk vairs nebūs izmantojamas, tāpēc, ja vien negribas katru reizi iegādāties jaunas, tās vajadzētu pēc iespējas ātrāk izmazgāt.

Krāsošanas eksperti no ''Alpina'' sniedz padomu, ka vispirms ar roku jāizspiež no rullīša vai otas krāsas paliekas un tad rīki uzreiz jāmazgā zem tekošas ūdens strūklas. Ja tas netiks izdarīts, krāsa sakaltīs un vairs nebūs izmazgājama. Rīki jāskalo zem remdena ūdens tik ilgi, līdz vairs nav redzamas krāsas paliekas.

Pēc tam šis process jāatkārto, papildus izmantojot saimniecības ziepes. Ar ziepju palīdzību izdosies vēl vairāk atbrīvoties no krāsas paliekām. Arī šo procesu jāatkārto tik ilgi, līdz otās vai rullītī vairs nav krāsas.

Pēc skalošanas cieši piespied rullīti un izgriez to, lai notek liekais ūdens, bet ar pirkstiem izspied lieko ūdeni no otām. Novieto rīkus žāvēties, apakšā paklājot papīra dvieli. Neliec žāvēties rīkus uz krāsns malas vai radiatoriem, pārāk augsta temperatūra var sabojāt materiālu - labāk ļaut rīkiem izžūt istabas temperatūrā, iesaka eksperti.

Ņem vērā! Neizmanto citus ķīmiskos līdzekļus otas vai rullīša nomazgāšanā, tai skaitā trauku mazgājamos līdzekļus!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!