Foto: Shutterstock
Šķiet, nav tādu māju, kurās neatrastos kāds nolietots kastrolis, panna vai savu jau nokalpojusi kūkas veidne. It kā apzināmies, ka neizmantotie priekšmeti tā arī vairs nenoderēs, taču vienalga žēl no tiem šķirties pavisam. Tāpēc piedāvājam aizņemties kādu no šīm idejām un atrast traukiem jaunu pielietojumu.

Varētu domāt, ka vecai pannai, kas vairs nav izmantojama ēdiena gatavošanai, nevar atrast pielietojumu, tomēr pat vecākajām pannām var piešķirt glaunu noformējumu. Vai tā būtu panna ar rokturi, bez tā, kūkas veidne vai tartes forma, to no iekšpuses var nokrāsot ar tāfeles krāsu un tad izmantot kā dekoratīvu tāfeli, ko piestiprināt pie sienas. Nelielā tāfelīte lieliski iederēsies tieši virtuvē, kur nereti gribas atstāt norādes tuviniekiem par ēdienu ledusskapī vai arī darāmajiem darbiem mājās. Tikpat labi uz tās var uzrakstīt recepti, kas acu priekšā palīdzēs sekot līdzi norādēm.

Ja virtuvē ir kāda brīvā siena, ko labprāt izmantotu, tad var ieviest paneli ar āķīšiem, kuros iekārt šīs pannas un kastroļus. Pat tad, ja tie nav izmantojami, šāds papildinājums kalpos kā radoša dekorācija. Tikai pirms tam visi šie trauki ir kārtīgi jānomazgā un jānopulē, lai nerastos nevīžīgs iespaids.

Foto: stock.xchng

Mazākas kūkas formiņas, piemēram, mazo groziņu metāliskās veidnes vai mazāku kūku formas var kalpot fotogrāfiju rāmīšu izveidei. Šīs idejas īstenošanā fotogrāfijas jāpielāgo formai – bildei jāapgriež liekās malas, lai to varētu ielīmēt formas iekšienē. Pēc tam visas formiņas var pielīmēt, iekarināt vai kā citādāk piestiprināt pie sienas. Īpaši interesanti šāds izpildījums izskatīsies, ja vienkopus tiks saliktas dažādu izmēru formiņas, tādā veidā uz sienas atspoguļosies neliela izstāde. Ideju apskati šeit.

Ja kāda panna zaudējusi savu sākotnējo pievilcību, bet ir žēl no tās atbrīvoties pavisam, nokrāso vai nopūt to ar kādu krāsu un izmantot kā dekoratīvu trauku, kur izlikt kādu kārumus. Tie, kam patīk apgleznot, var pannas dibenu pēc krāsošanas papildināt ar kādu zīmējumu, piemēram, ziedu motīviem, padarot veco trauku par oriģinālu sienas dekoru virtuvē.

Foto: Shutterstock

Ja krājumos pagadījušies kastroļi, kas vairs nav izmantojami ēdiena gatavošanai, tos var izmantot kā puķu podus. Iestādi tur garšaugus, kādu telpaugu un novieto to galda vidū, uz palodzes vai pat iekarini griestos. Iedvesmojošas idejas apskati šeit.

Patiesībā jebkuru veco kastroli var izmantot kā alternatīvu puķu podam. Lielāki vai mazāki, tie itin labi izskatīsies gan iekštelpās, gan izlikti ārā uz terases, palodzes vai dobē starp citiem augiem. Puķu kompozīciju izveidei var izmantot arī vecās, emaljētās bļodas, lejkannas, plātis, kēksa formas un lielās krūzes.

Vecu, aprūsējušu, saskrāpētu vai kā citādāk nokalpojušu kūkas veidni var izmantot kā pamatu sukulentu kompozīcijas izveidei. Ieber veidnē sukulentiem paredzētu substrātu un iestādi dažādus eksotiskos augus, kas lieliski izskatīsies uz kafijas galdiņa vai liela ēdamgalda centrā.

Ja saglabājusies lielāka tartes forma, to var izmantot par pamatu spogulim. Ielīmē formas centrā apaļu spoguli, kas ir nedaudz mazāks par pašu veidni, un izmanto to kā oriģinālu spoguļa rāmi. Apskati ideju šeit. Līdzīgi šo ideju var apspēlēt, izveidojot sienas pulkstei. Nokrāso veidni no ārpuses vai ar dekupāžu apstrādā tās iekšpusi un papildini ar pulksteņa mehānismu.

Neizmantojamās kūkas formas var itin labi kalpot dažādu dekorāciju veidošanai. Izkārto tajās sūnas, melleņu mētras, svecītes, čiekurus, zariņus vai pirmās dzeltenās lapas un papildini interjeru ar sezonai pieskaņotu kompozīciju galda centrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!