Foto: Shutterstock

Neskatoties uz to, ka dušas kabīnes vai vannas aizkari bieži saskaras ar ūdeni, tas nebūt nenozīmē, ka tie paši no sevis arī nomazgājas. Ar laiku šie aizkari var apaugt ar nepatīkamu nogulšņu kārtu, turklāt tajos uzkrāsies arī pulks baktēriju, kas noteikti nav vēlama klātbūtne. Portāls goodhousekeeping.com sniedz īsu pamācību, kā mājas apstākļos var izmazgāt šos aizkarus.

Nav nepieciešama ne īpaša mazgāšanas tehnoloģija, ne arī speciālas ierīces. Ja vien esi nodrošinājies ar veļas mazgājamo mašīnu, tad dušas vai vannas aizkari var tikt izmazgāti un pēc tam iekārti gluži kā jauni. Neskatoties uz to, ka aizkars ir no ūdens necaurlaidīga materiāla, to droši var mazgāt veļas mašīnā, jo tieši tādā veidā tie tiks visrūpīgāk izmazgāti. Ielej speciālajā nodalījumā šķidro veļas mazgāšanas līdzekli, liec iekšā aizkarus un arī divus dvieļus, jo tie palīdzēs aizkariem labāk izmazgāties. Veļas mazgāšanas režīmu uzstādi karstākajā ūdens režīmā, lai tiktu iznīcinātas visas baktērijas.

Pēc mazgāšanas izkarini aizkarus un ļauj tiem nožūt. Tikai pēc tam, kad aizkari ir izžuvuši, uzkarini tos paredzētajā vietā.

Ņem vērā! Ja aizkari ir no kāda mīkstā auduma vai specializētas sintētikas, ievēro ražotāja noteikto mazgāšanu, lai tie netiktu sabojāti. Šī mazgāšana atteicas uz poliestera aizkaru mazgāšanu.

Ja ir pieejams veļas žāvētājs, aizkarus var atsvaidzināt, ieliekot tos šajā ierīcē kopā ar pāris mīkstiem palagiem. Šo padomu var ievērot, ja paši aizkari nav netīri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!