Foto: Shutterstock
Diezin vai starp ikdienā darāmajiem mājas darbiem ietilpst arī regulāra matrača tīrīšana, tomēr laiku pa laikam nevajadzētu aizmirst arī par to, jo putekļi tur krājas diezgan prāvā daudzumā.

Lai iztīrītu matraci, vispirms izņem to no gultas rāmja un izklāj vietā, kur to būtu ērti iztīrīt. Ieteicams būtu reizi mēnesī matraci izsūkt no putekļiem, ņemot talkā putekļu sūcēju. Izklāj matraci uz kādas virsmas, piemēram, grīdas un izsūc vairākas reizes to no vienas puses, tad no otras. Pavisam labi, ja pacentīsies putekļus izsūkt arī no matrača malām.

Pēc sūkšanas var izbārstīt uz matrača virsmas sodu – tā uzsūks nepatīkamās smakas, ko varbūt neizdotos izdarīt ar putekļu sūcēju vai lupatiņu. Izbārstīto sodu atstāj uz matrača aptuveni 30 minūtes, tad satīri ar putekļu sūcēju.

Ja gadījies kaut ko uzliet uz matrača vai kā citādāk to sasmērēt, allaž centies traipu novērst nekavējoties. Ja tas nav izdevies, traipu tīri ar lupatiņu, kas iemērkta aukstā ūdenī. Izmanto tikai vēsu ūdeni, jo ar karstu ūdeni traips var vēl vairāk izplesties un iesūkties matrača šķiedrās. Ja nepieciešams, ūdenim var pievienot kādu saudzīgu apģērba mazgāšanas līdzekli, bet pavisam nedaudz. Atceries, ka traipu tīrīšanā nevajadzētu aizrauties ar matrača saslapināšanu, jo mitrumu pēc tam būs grūti izžāvēt.

Matraci novieto gultas rāmī un apklāj ar gultas veļu tikai tad, kad tas ir pilnībā sauss.

Video pamācība:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!