Foto: Shutterstock
Bez paša klozetpoda būtiski ik pa laikam atjaunot arī tā birstes tīrības pakāpi, turklāt nenāktu par sliktu arī to atsvaidzināt, lai telpu neieskautu nepatīkama smaka.

Kutelīgo tēmu aizskāris ''Apartment Therapy'', nākot klajā ar priekšlikumiem, kādus līdzekļus izmantot birstes tīrīšanā. Šajā darā ieteicams izmantot kādu dezinficējošu līdzekli, turklāt ar to ne vien apsmidzināt birsti, bet arī ļaut tai pamērcēties dezinficējošā šķīdumā vismaz 10 minūtes.

Kad tas izdarīts, sajauc siltu ūdeni ar ziepēm vai kādu putojošu tīrīšanas līdzekli un pamērcē birsti tajā. Visai laba metode tīrā klozetpoda ūdenī ielej balinātāju, tad iemērc birsti un atstāj uz stundu vai ilgāku laiku mērcēties. Pēc tam atliks tikai nolaist ūdeni, birsti noskalot zem tekoša ūdens, un tā būs tīra kā jauna.

Vienalga, cik bieža ir birstes tīrīšana, svarīgi ievērot, ka birste statīvā tiek ielikta sausa, pretējā gadījumā ļoti ātri veidosies baktērijas un tā izdalīs nepatīkamu aromātu.

Ja jau tiek tīrīta pati birste, nevajadzētu aizmirst arī par birstes turētāju. Arī tam tikpat bieži nepieciešama tīrīšana. Iesmidzini statīvā dezinficējošo līdzekli, atstāj uz minūtēm 10 to ievilkties un tad zem karsta, tekoša ūdens noskalo.

Šo darbu veikšanai ieteicams izmantot gumijas cimdus, lai pasaudzētu ādu no ķīmiskajiem līdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!