Foto: Shutterstock
Ar pārkrāsošanu nebūs līdzēts, lai vecā koka kumode vai skapis zaudētu arī sev raksturīgo vecuma aromātu. Un arī ar mitru lupatiņu izslaukot, nebūs līdzēts, tāpēc aizlienē šos padomus.

Tas ir tikai normāli, ka sena mēbele izdala aromātu, tas tāpēc, ka tolaik materiāli bija citādāki un daudzu gadu gaitā tā piedzīvojusi dažādas pārmaiņas, līdz ar to var rasties nedaudz pelējuma vai sastāvējuša gaisa smaka. Taču labā ziņa ir tā, ka to var novērst, tāpēc nebūs jāvairās skapī glabāt dvieļus, drēbes un citas mantas, kas absorbē smaržas.

Plaši pazīstamā mājsaimniecības izdevumu autore Marta Stjuarte (Martha Stewart) iesaka izmantot kādu plastmasas trauciņu, kurā iepildīts etiķis. Kas svarīgi, trauciņā virspusē jāizdur caurumiņi, lai cirkulē gaiss, un tas kalpo kā atsvaidzinātājs un absorbētu smakas. Jau vienas nakts laikā trauciņa uzglabāšana kādas mēbeles nodalījumā novērsīs smaku, bet atsevišķos gadījumos var ar etiķūdeni samitrināt drānu un tādējādi izslaucīt mēbeles iekšpusi.

Pie šī Stjuartes ieteikuma sarosījušies arī citi padomdevēji, iesakot izmēģināt arī šādas pārbaudītas metodes – pudelē ar pulverizatoru iepildīt ūdeni ar krustnagliņu eļļu un izsmidzināt mēbeles iekšpusē. Līdzeklis ļoti labi tiekot galā ar pelējuma smaku. Vēl kāds iesaka Stjuartes metodē etiķim pievienot kādu ēterisko eļļu, lai aromāts nebūtu tik specifisks, piemēram, kādu citrusa, lavandas eļļu. Vēl kāds lietotājs vecā skapja iekšpusi ieziedis ar lineļļu, kārtīgi izžāvējis, un tas visai labi līdzējis, lai vecajā skapī varētu droši glabāt drēbes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!