Krāsošana ir neatņemama remonta sastāvdaļa, bet nereti šo darbiņu nepagūstam izdarīt vienā piegājienā, turklāt bieži krāsa paliek pāri, un izmest pārpalikumu nebūt prāta darbs. Tāpēc uzzini, kā vislabāk glabāt iepriekš atvērtas krāsu bundžas.

Visbiežāk jau iesākto krāsu bundžu izmantojam tikai pēc kāda laika, tāpēc jo īpaši svarīgi to uzglabāt tā, lai krāsa pēc tam ir izmantojama, nevis sabiezējusi un nederīga krāsošanas darbiem. Jāzina, ka krāsa vislabāk saglabājas cieši aizvērtos traukos, kur nepiekļūst gaiss. Gadījumos, kad krāsu bundža iztukšota tikai līdz pusei, bet pēc laika tā būs vēl vajadzīga, vislabāk noņemt vāciņu, pārklāt pārtikas plēvi un tai pa virsu uzlikt vāciņu. Tādā veidā gaiss nepiekļūs krāsai.

Vērtīgs ieteikums – uz bundžas vāciņa vai malām uzraksti ar marķieri krāsas nosaukumu vai kodu un pēdējo lietošanas datumu, kā arī derīguma termiņu, lai pēc laika nebūtu jāzīlē, kas tā ir par bundziņu.

Gadījumos, kad krāsa bundžā palikusi jau mazāk par pusi, to ieteicams pārliet, jo pat plēve vairs nespēs nodrošināt to, ka gaiss nepiekļūst krāsai. Vislabāk krāsu ieliet stikla burkās vai kādos citos traukos, ko var cieši aizvērt. Arī šajā gadījumā noteikti uzraksti informāciju par to, kas glabājas traukā.

Kas attiecas uz krāsu bundžu glabāšanu, ieteicams izvēlēties vietu, kur ir nemainīga temperatūra. Bundžām būtu jāglabājas pēc iespējas tālāk no tiešiem saules stariem un vidē, kas pasargāta no sala, visbiežāk tā ir garāža, bet arī kāds tumšāks skapītis būs itin piemērots.

Padomus sniedz ''Sadolin'' krāsu speciālisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!