Foto: Shutterstock
Plastikāta palodžu tīrīšanā ar ūdeni samitrinātu lupatiņu vien nepietiks, tā vietā var izmantot gan speciālos, plastikāta virsmām paredzētos līdzekļus, gan arī stikla virsmu mazgāšanas līdzekļus, bet traipus nomazgāt palīdzēs sūklis ar cietiem sariem.

Šķidros līdzekļus labāk izsmidzināt un atstāt uz palodzes kādu laiciņu, un tikai tad palodzi noslaucīt ar sūklīti un nomazgāt ar ūdeni.

Palodzes var noslaucīt ar mitrām salvetēm, kas paredzētas biroja iekārtām vai virtuvei un mikroviļņu krāsnij – pierādījies, ka arī šāda metode visai labi tiek galā ar traipiem, kas iesēdušies.

Var pagatavot putriņu no pulvera baltajai veļai, ko uzklāj uz palodzēm un nomazgā ar ūdeni. Līdzīgi var pagatavot koncentrētu ziepju ūdeni no ziepju pārpalikumiem.

Palodzes tīrīšanas problēma pazudīs, ja tai virsū uzlīmēs vai uzklās plēvi. Tā ir noklāta ar laku un tāpēc viegli mazgājas. To pēc kāda laika var nomainīt, iesaka laikrakstā ''Latgales Laiks''.

Bet pēc ''Tava Māja'' pieredzes var ieteikt izmantot arī pastu, kas pagatavota no sodas un nedaudz ūdens. Vēl ļoti labi palīdzēs atgūt palodzes baltumu jau veikalos iegādājamie tīrīšanas līdzekļi pastas konsistencē. Lai arī kāds tīrīšanas līdzeklis būtu izmantots, pēc mazgāšanas vienmēr virsmu noslauki ar sausu lupatiņu vai papīra salvetēm – tad putekļi tik drīzi nenoklās virsmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!