Foto: Shutterstock

Mūsu mājā visās dzīvojamās telpās ir ūdens āderes. Ir slikta pašsajūta – pamostoties jūtamies noguruši, moka galvassāpes, lauž kaulus. Esam pārbīdījuši mēbeles, lai gulta neatrastos uz āderes, tomēr situācija nav īpaši mainījusies. Varbūt kaut kas jāliek zem gultas, lai sevi pasargātu no āderu iedarbības?

Āderu veidi

Zemei ir dažādas starojuma zonas – nelabvēlīgas jeb ģeopatogēnas un ar labvēlīgu starojumu. Pazīstamākās ir ūdens un uguns āderes. Ūdens āderēs enerģijas plūsma ir vērsta no Zemes centra uz ārpusi, un tās saistītas ar tektoniskiem Zemes iežu lūzumiem un nosēdumiem. Bieži, bet ne vienmēr šajās vietās ir pazemes ūdens dzīslas. Tās stiepjas vienīgi pa šīm āderes zonām. Taču ne visas enerģētiskās zonas ir pildītas ar ūdeni. Ja enerģijas zona ir spēcīga, novērojami betona pamata lūzumi un plaisājumi. Ūdens āderes var būt vairākus metrus platas un kopš seniem laikiem uzskatāmas par piemērotām vietām aku rakšanai. Cilvēku gan šo āderu starojums ietekmē negatīvi – no rīta sāp galva un ir slikta pašsajūta, it īpaši, ja gulta novietota ūdens āderu krustpunktā.

Uguns āderes ir enerģijas starojuma plūsma, kas vērsta no debesīm uz Zemi. Tām piemīt regularitāte, uguns āderu tīkls veidots kā četrstūris. Krustpunktos, kur ir vismaz divas uguns āderes, kas krustojas virzienā no dienvidiem uz ziemeļiem un no austrumiem uz rietumiem, atrodas Zemes spēka vietas, kurās cilvēks labi jūtas, var atbrīvoties no hroniskām kaitēm.

Apgāda "Zintnieks" nupat izdotajā grāmatā "Āderes. Veselība. Mājoklis" var lasīt arī par citām – akmens, trejstaru, krusta, ādas un acs – āderēm.

Novērots, ka vietā, kur trejstaru ādere iztek no akmens āderes, dzimst īpaši spēcīgi cilvēki – bērni ir veseli, aug stipri un dzīvo ilgu mūžu. Ja gulta atrodas uz šīm āderēm, ir dziļš, veselīgs miegs.

Pretēja iedarbība ir krusta āderēm. Uz tām nedrīkst neko būvēt, jo, dzīvojot tādā vietā, var saslimt ar vēzi vai citām, tostarp garīgām, slimībām. Uz krusta āderēm nekas negrib augt, un jāpateicas Dievam, ka dabā tās nav bieži sastopamas.

Nelabvēlīgi ietekmē arī ādas ādere, kas cilvēku padara nemierīgu, uz ādas var veidoties dažādi pigmenta plankumi, kārpas un nātrene.

Acs ādere ir neliela kā plauksta. Enerģija no Zemes dzīlēm paceļas līdz virskārtai, un attiecīgajā vietā zāle neaug – tik liela ir šī zemes dzīļu enerģija. Taču uz tās var dziedināties. Atguļas tā, lai slimā vieta atrodas uz āderes. Diemžēl acs un trejstaru āderes dabā reti sastopamas, bet tie, kam būs vajadzīgas, intuitīvi atradīs.

Kā tās noteikt

Foto: Shutterstock

Āderu noteikšanai parasti lūdz rīkstnieka palīdzību, kurš šim nolūkam izmanto kārklu rīkstes, svārstu vai rāmīti. Ideāla ir rīkstīte, kas nogriezta pēc iespējas tuvāk āderu noteikšanas vietai pilnmēness laikā, kad lapu koki sulām visbagātākie. Var izmantot arī gredzenu vai atslēgas. Māris Gargurnis priekšroku dod kārklu rīkstītei, kas āderu vietās pagriežas uz leju.

"Katrs pats var mēģināt savā mājoklī noteikt āderes, tikai jāpatrenējas," viņš iedrošina. "Aptuveni metru garā diegā iekarina gredzenu vai atslēgu un, to lēnām kustinot, pārvietojas pa telpu. Ja kādā punktā svārsts apstājas, jānogaida un tikai pēc brīža jāsāk to atkal kustināt. Ja, pārvietojoties atpakaļ, konkrētā punktā sāk griezties, tas nozīmē, ka uzrāda āderi."

Lai saprastu, ko nozīmē āderu krustpunkts, mežā jāatrod skudru pūznis un jāmācās to saklausīt, iesaka rīkstnieks. "Plaukstā dažviet var just no zemes nākam vēsumu, bet, ejot pāri konkrētai vietai, tirpst pirksti. Šīs sajūtas liecina par Zemes aktīvo zonu klātbūtni. – Tās var atzīmēt ar mietiņiem. Ja mietiņi veido līniju, ir skaidrs, ka noteikts pareizi, – Zemes aktīvās zonas parasti ir taisnas līdz brīdim, kad krustojas ar citu āderi. Krustpunktā ādere pagriežas, veidojot tīklu. Liektu āderu nav."

Ietekme uz veselību

Foto: Shutterstock

Pirmās rakstiskās liecības par ūdens āderu ietekmi uz cilvēku veselību atrastas ķīniešu hronikās ap 2205. g. p. m. ē. Šim jautājumam pievērsies arī vācu ārsts Ernsts Hartmans, kurš par āderēm uzrakstījis vairākas monogrāfijas un publicējies arī periodikā. Pēc saviem praktizējošā ārsta novērojumiem viņš secināja – ja cilvēks guļ uz āderu izstarojuma vietas, iespēja saslimt ar dažādām slimībām, arī vēzi, palielinās. Viņš aprakstīja dažādus gadījumus, kad vesels cilvēks, nonākot āderes apvidū, saslimst.

Tam, ka cilvēkam visnelabvēlīgākās ir ūdens āderes, piekrīt arī dziednieks un rīkstnieks Māris Gargurnis. Iespējams, uzreiz to nejūtam, bet ar laiku rodas sarežģījumi. Daži uzreiz jūt āderu nepatīkamo ietekmi, bet citiem šīs sajūtas nav tik izteiktas, jo katram cilvēkam ir savs biolauks jeb organisma aizsargājošais enerģētiskais aizsargapvalks. – Ja gulta atrodas āderu krustpunktā, agri vai vēlu sāksies veselības problēmas, – brīdina rīkstnieks. – Ja cilvēkam ir jutīgas nieres un āderes starojums iet tieši pāri nierēm, slimība saasināsies. To pašu var teikt par citiem orgāniem. Ja iet pāri ceļgaliem vai sprandam, ar laiku būs stīvs sprands vai sāpēs ceļgali. Protams, iespējama arī vēža šūnu veidošanās.

Lielas problēmas ir ar lielajām divguļamajām gultām, jo dzīvokļi nav tik lieli, lai gulta atrastos no āderes tīrā zonā. Ideālais variants – gulta ar riteņiem, lai to varētu viegli pārvietot.

Arī mazs bērniņš gultiņā negrib gulēt vietā, kur ir ādere. Nolikts pareizi, viņš tik un tā ieņem sev tīkamāko vietu, ieraujas gultas stūrīti.

Mēdz teikt, ka kaķi labprāt guļ uz āderēm, bet suņi bēg no tām – ja būda atradīsies uz āderes, dzīvnieks tajā nedzīvos.

"Ja āderes nejūti, nezini, kur atrodas, un tās neietekmē organismu, viss ir kārtībā, bet, nepārtraukti uz tām koncentrējoties, var zaudēt enerģiju, līdz ar to piesaistīt dažādas slimības. Galvenais neieciklēties, ka tieši šī istaba debess pušu dēļ jums ir piemērotākā. Svarīgākais ir pašam labi justies," iesaka Māris Gargurnis.

Dziednieks un rīkstnieks Māris Gargurnis skaidro, ka āderes ir enerģētisks starojums, kas mūs ietekmē. – Tās ir gan spēcīgas, gan mazāk iedarbīgas. Ja cilvēks guļ uz āderu krustpunkta, veselība var pasliktināties un arī mājoklim ar laiku parādās dažādas kaites.

Rūpējoties par mājokli

Foto: Shutterstock

Dzīvojamās mājas būvē pļavu, pat purvu vietās, nedomājot par atbilstību cilvēku labsajūtai un arī mājokļa veselībai. Lai māju mazāk skartu āderu takas un krustpunkti, retos gadījumos talkā sauc rīkstniekus. Senos laikos vispirms noteica lielo āderu vietas un mājas būvēja tā, lai āderes ietu zem logu un durvju vietām, lai slodze uz pamatiem būtu mazāka. Ja nams atrodas uz āderes, tas ietekmē ne tikai iemītnieku veselību, bet arī pašu ēku – tajā iemetas brants, uzrodas sēne un citas kaites.

Māris Gargurnis iesaka apsekot zemes gabalu, pirms uz tā tiek būvēts nams, vai izpētīt dzīvokli, pirms izvieto mēbeles. Dzīvokļos ir starojuma zonas, kuras veido dažādi tehniskas izcelsmes objekti – ledusskapji, televizori, datori u.c. Nav par vēlu korekcijas izdarīt arī jau gatavās mājās un dzīvokļos.

Uz jautājumu, vai daudzstāvu dzīvojamās mājās āderu iedarbība pēdējā stāvā ir tikpat liela kā pirmajā, dziednieks atbild apstiprinoši un saka, ka tagad celtajās privātmājās āderu tīkls pa stāviem novirzās, jo to ietekmē siltās grīdas un citas komunikācijas.

Tagad populārās Austrumu filozofiju mācības – fenšui, ājurvēda – ir izstrādātas uz āderēm. – Pirms šīs mācības ielaižam savās mājās, vajadzētu padomāt par to, ka katrai vietai ir sava ģeogrāfija, klimats, atšķirīga Zemes garozas uzbūve, sastāvs, struktūra, savas īpatnības, un to nevar neņemt vērā.

Āderu neitralizācija

Foto: PantherMedia/Scanpix

Māris Gargurnis apgalvo, ka āderes pilnībā neitralizēt nav iespējams, to var tikai uz īsu brīdi. Reiz kādās mājās virs gultas uz spilvena meklējis āderi, bet tās tur nav bijis. Pie sienas atradušās vairākas svētbildes. Ienākusi tantīte un teikusi, ka katru vakaru virs spilvena pārmetot krustu, lai mierīga gulēšana. Tad rīkstnieks sapratis, kāpēc ādere nav sevi parādījusi. Taču arī pēc tādām manipulācijām tik un tā pēc vairākām stundām ādere atkal uzradīsies. Ir mīts, ka līdakaste, istabas bērzs, mājas svētība, jūraszāļu matrači, spoguļi, melnas plēves zem gultas aizsargā no āderu kaitīgā starojuma. Visiem šiem paņēmieniem ir vāja iedarbība. Šķiet, ka domu spēks psiholoģiski iedarbojas uz pašu licēju.

"Āderi nevar iznīcināt. Var eksperimentēt un zem gultas nolikt skārdu vai foliju, ietinot tajā vara vadu, ko iezemē, piemēram, pie radiatora. Ādere apliecas apkārt vadam, bet augšā aiziet kā liesma. Taču jāatceras, ka īsto efektu, ja tas būs, varēs just tikai pēc trim naktīm, jo tik ilgi ķermenis atceras iepriekšējās sajūtas. Lai gan āderes nav iespējams neitralizēt, rīkstnieks var konsultēt, kā no tām izvairīties."

Padomi

Foto: Shutterstock

Ādere ir zona, nevis līnija, kas atkarībā no malu izvērsuma var sašaurināties, paplašināties vai būt nemainīga.

Pirms būvē privātmāju, vajadzētu pieaicināt arī rīkstnieku, lai ēku iegrozītu no āderēm brīvākā vietā.

Ja māja jau uzcelta, rīkstnieks nosaka sīko āderu vietas, kas palīdzēs iekārtot jauno dzīvesvietu.

Jāpavēro, kā guļ bērns. Ja viņš ir nemierīgs un ieraujas vienā guļvietas kaktiņā, tas nozīmē, ka gulta atrodas uz āderes.

Sievietes labāk jūt āderes nekā vīrieši, jo viņām ir augstāks pašaizsardzības instinkts.

Konsultējis Latvijas Dziednieku savienības sertificēts dziednieks un rīkstnieks Māris Gargurnis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!