Foto: PantherMedia/Scanpix
Negaidīts tālruņa zvans un klausulē atskan: "Čau! Esam ceļā pie tevis, būsim pēc pusstundas! Nesatraucies, neko nešmorē, mums viss ir līdzi!" Un tu esi šokā - kāds vēl cienasts, ja mājas izskatās tā, it kā pāri būtu gājis mērens orkāns!

Mieru, mieru, tikai mieru! Žurnālā "Люблю!" atradām deviņus padomus, kā 15 minūtēs sakārtot māju tā, lai varētu uzņemt negaidītus viesus!

  1. Uzvelc ko ērtu, izmazgā galvu un uzkrāso lūpas. Viesi skatīsies uz tevi, nevis viesistabas nekārtību.
  2. Aizver durvis uz tām telpām, kuras negribi rādīt "svešām acīm".
  3. Lielā atkritumu maisā salasi visas liekās lietas, kas mētājas uz galda, plauktiem, dīvāna un grīdas. Maisu noliec pieliekamajā vai skapī un sakārto pa vietām vēlāk, kad viesi devušies projām.
  4. Ātri noslauki putekļus un brokastu "pēdas" uz galda.
  5. Sabužini dīvāna spilvenus.
  6. Pārliecinies, vai vannas istabā viss ir kārtībā. Netīro apģērbu saliec veļas grozā, sakārto pa grīdu izmētātos žurnālus un saslauki izbirušos matus. Izmet atkritumus, nomaini netīros dvieļus un izsmidzini gaisa atsvaidzinātāju. Pārliecinies, vai tualetes papīra rezerves ir pietiekamas.
  7. Ja vēl ir laiks, ātri ar putekļu sūcēju pārstaigā un iztīri viesistabu.
  8. Netīros traukus saliec trauku mazgājamajā mašīnā vai pieliekamajā. Iznes atkritumu spaini. Ar putekļu lupatu pārslauki palodzes, izņem no skapīšiem šķīvjus un glāzes, lai ciemiņu klātbūtnē nebūtu tie jāvirina.
  9. Izvēdini dzīvokli! Nepārcenties ar gaisa atsvaidzinātāju. Labāk iesmaržojies pati, stāvot pie ieejas. Viesiem, kas nu jau noteikti ir uz sliekšņa, aromāts šķitīs viegls, maigs un pilnīgi dabisks!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!