Foto: Shutterstock
Pēdējo gadu laikā mājokļos iecienīti ir plastikāta jeb PVC logi, bet ir arī cilvēki, kas novērtē klasiku – koka logus. Tiem var arī mainīt krāsu, izvēloties savas mājas fasādei atbilstošāko. Kad labāk krāsot logus – par to šajā rakstā!

Koka ēku renovācijas centrs "Koka Rīga" savā "Facebook" lapā publicējis Zviedrijas valsts Antikvārās pārvaldes (Central board of national antiquities Sweden) materiālu par vēsturiskajiem logiem. Šeit vari aplūkot rakstu pilnā apmērā, savukārt turpinājumā esam uzskaitījuši pārvaldes ieteikumus par logu krāsošanu.

Kā teikts materiālā, logi jākrāso, kad ārā ir silts un sauss. Speciālisti Zviedrijā norāda, ka piemērotākais krāsošanas periods ir no maija līdz augustam.

"Jāizvairās no tiešas saules, jo tā var izraisīt pūslīšu veidošanos, krāsai pārāk strauji izžūstot. Koksnes mitrums nedrīkst pārsniegt ap 15% (tas jākontrolē arī krāsošanas gadījumā)," tā speciālisti. "Izvairoties no laikapstākļu ietekmes un krāsojot rāmjus darbnīcā, pat ziema var būt ieteicams laiks logu krāsošanai."

Citus noderīgus rakstus par logiem atradīsi turpinājumā! Ja tev ir kāds jautājums par logiem vai arī savs pieredzes stāsts – padalies ar to komentāru sadaļā vai arī raksti mums e-pastā: maja@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!