Foto: F64
Daudzdzīvokļu mājas pārvaldnieki ir tie, kuri tur roku uz pulsa par ēku – gan sniedz aktuālāko informāciju par mājokli, gan informē par dzīvojamās mājas uzlabošanu un citām lietām. Kādas ziņas dzīvokļu īpašnieki vēl var prasīt no mājas pārvaldnieka? Par to raksta turpinājumā.

"Mājas pārvaldnieks mūs vienmēr informē par novērstajām nepilnībām ēkā un dārznieces paveikto dārzā, kā arī plānotajiem uzlabojumiem, bet – kādas ziņas vēl mēs vēl varam pieprasīt par savu īpašumu no pārvaldnieka?" vaicā Armands.

Kā teikts Ministru kabineta (MK) noteikumos Nr.1013 "Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu", dzīvokļa īpašniekam ir tiesības pieprasīt:

  • informāciju par dzīvojamā mājā uzstādīto skaitītāju rādījumiem, ar kuriem saskaņā katra norēķinu perioda beigās tiek noteikta maksa par attiecīgo pakalpojumu;
  • informāciju, ar kuru saskaņā katra norēķinu perioda beigās tiek noteikta maksa par attiecīgo pakalpojumu, ja dzīvojamās mājas komunikāciju ievadā skaitītājs nav uzstādīts;
  • citu ar maksājumiem saistītu informāciju.


Dzīvojamās mājas pārvaldniekam, kā teikts MK noteikumos, ir pienākums septiņu darbdienu laikā sniegt rakstisku atbildi uz dzīvokļa īpašnieku pieprasījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!